Supertoto-vihjeet la 2.4.2016

Unibet vakio vakiovihjeetcom

Maaottelutauko on pidetty ja seurajoukkueet palaavat viheriölle täydellä rytinällä. Suurien joukkueiden keskittymistä saattaa häiritä tulevat koitokset niin Mestarien- kuin Eurooppa-liigassa. Supertotosta löytyy tällä viikolla 14:sta kohdetta, ja peli umpeutuu lauantaina 2.4 klo 17.00. Yksittäisen voittajan takuupottina on tällä kertaa 30.000€!

Kohde 1: ARSENAL – WATFORD – 1

Arsenal julistettiin jo lähes liigamestariksi alkukevään hienojen otteiden johdosta, mutta niin vain tykkimiehet ovat pudonneet jo yhdeksän pisteen päähän sarjaa itsepintaisesti johtavasta Leicesteristä. Arsenal tavoite on selvä, toki joukkue pyrkii vielä voittamaan mestaruuden, mutta oikeasti tavoite on säilyä neljän parhaan joukossa. Tämä tavoite on oikein mahdollinen, mutta yllättäviin pistemenetyksiin ei ole enää varaa, kuten edellisillä kierroksilla on nähty. Nyt Arsene Wengerin on vuoro näyttää mihin joukkue oikein pystyy. Liigan kolmossija on omissa käsissä tasaisilla esityksillä.
Watfordiin pätee muuten samat sanat kuin toiseen sarjanousijaan, eli Bournemouthiin, mutta oma maali on pystytty tilkitsemään hyvin, varsinkin kotikentällä. Sarjapaikka on Bournemoutjin tavoin lähes varma, toki osa kiitosta kuuluu todella heikosti pelanneelle kolmikolle sarjan häntäpäässä.
Arsenal on pystynyt iskemään maaleja kauden aikana 48, joka on ihan hyvä suoritus. Kuitenkin outoja heilahteluja pelien ja jopa puoliaikojen aikana on nähty, joten pistemenetyksiä on vain tullut liikaa. Uskomme Arsenalin haluavan näyttävän jokaisessa jäljellä olevassa kotiottelussaan että se on faniensa kannustuksen (ja pääsylippurahojen) arvoinen. Lisäksi paikka ensi kauden Mestarien Liigaan on hyvä porkkana. Tasapelikään ei olisi kummallekaan pettymys, mutta toki Arsenal hakee voittoa loppuun asti.

Kohde 2: Bournemouth – Manchester City – 1X

Sarjanousija Bournemouth on pelannut näköisensä kauden Valioliigassa. Joukkue on pelannut rohkeaa, iloista peliä, ja se on näkynyt kentän molemmissa päissä. 38 tehtyä maalia ja 50 päästettyä maalia kuulostavat isoilta lukemilta, mutta mikä tärkeintä, sarjapaikka on viimeistä silausta vaille varmistettu, eikä realistista uhkaa putoamisesta ole ollutkaan enää pitkään aikaan.
Manchester City sössi viimeisetkin mahdollisuudet Valioliigan mestaruuteen kompuroimalla edellisellä liigakierroksella. Tällä hetkellä joukkue taistelee kovasti sijoista 2-6, joten panosta kotimaan liigassakin vielä riittää. Liigacupin jo voittanut ryhmä havittelee myöskin historiallista paikkaa neljän parhaan joukkoon Mestarien Liigassa, joten katseet ovat varmasti ennen kaikkea niissä peleissä. Huhtikuun alussa alkavissa peleissähän City kohtaa ranskalaisen PSG:n.
Muutamista Cityn poissaoloista (mm. Kompany) ja motivaation epävarmuudesta johtuen kyseinen peli saattaa olla yksi kierroksen viihdyttävimmistä. Uskomme maalimäärän nousen kohtalaisen suureksi, eikä Bournemouthin kotivoittokaan ole välttämättä liian mahdoton toteutuakseen. Uskotaan kotijoukkueen vievän ottelun kotikenttäedun sekä paremman motivaation myötä, kotikentällä ei varmasti haluta hävitä haavoittuvaiselle Citylle.

Kohde 3: NORWICH – NEWCASTLE – X2

Putoamiskamppailun osalta herkullinen kohtaaminen nähdään kun yhteen asettuvat ensimmäisen säilyjän paikalla oleva Norwich sekä sarjan toiseksi viimeinen joukkue Newcastle. Molemmat joukkueet ovat olleet ongelmissa puolustuksensa kanssa, josta kertovat suuret maalimäärät omassa päädyssä (Norwich 54 ja Newcastle 55 päästettyä maalia).
Kyseessä on klassinen kuuden pisteen kamppailu, sillä voitolla Norwich repäisisi jo hiukan enemmän kaulaa putoamisviivaan, mutta toisaalta myöskin voitolla Newcastle nousisi tasapisteisiin Norwichin kanssa. Ottelun luonne huomioiden, varsinkin ensimmäinen puoliaika voi olla todella varovaista peliä, ja riskejä vältellään. Kotijoukkueelle toki tasapelikin olisi tyydyttävä suoritus, mutta vierasjoukkue tarvitsee reilusti enemmän pisteitä plakkariin kuin nyt on nähty. Lisäksi joukkueiden välissä majaileva Sunderland pystyy vielä sekoittamaan pakkaa omalta osaltaan.
Koko kautta peilaten Norwich on välillä pystynyt nollaamaan nimivahvat vastustajat ja mm. Manchester City jäi pari viikkoa sitten 0-0 tasapeliin sen kanssa. Tästä johtuen pelataan Norwichin puolesta, maalimäärä jäänee alhaiseksi.

KOHDE 4: STOKE-SWANSEA – 1

Stoke jatkaa Valioliigan kahdeksannella sijalla, jota voidaan pitää hyvänä saavutuksena. Vahvana kotikentällään esiintyjänä tunnettu Stoke on välillä kompuroinut yllättävän paljon kotonaan, mutta tasapainoa on tullut aikaisempaa vahvemman vieraspelaamisen kautta.
Vierasjoukkue Swansea sen sijaan on pelannut huonon kauden. Valmentajaankin jo kerran vaihtanut joukkue ei ole tällä kaudella pystynyt löytämään tuttua laatua tekemiseensä ja se näkyy karulla tavalla sarjataulukossa. Sarjan 15 sija ei ole sitä mitä kauden alussa lähdettiin hakemaan. Nyt joukkue voi olla hyvillään mikäli se säilyttää sarjapaikkansa ja pääsee keskittymään ensi kauteen.
Uskotaan Stoken vievän kotiottelun nimiinsä kohtalaisen helposti, je kenties jopa useamman maalin erolla.

Kohde 5: SUNDERLAND-WEST BROMWICH – X

Sunderland on jälleen kerran mukana putoamiskamppailussa, mutta tällä kertaa tilanne on edellisiä kausia tukalampi. Joukkueen esitykset eivät oikeastaan ansaitse nähtyä korkemapaa sijaa sarjataulukossa ( 18) vaan joukkueen pelillinen taso on ollut surkea. Maaleja Sunderland on tehnyt tasatahtiin keskikastin joukkueiden kanssa, mutta omiin on mennyt aivan liikaa osumia, peräti 55.
West Bromwich on pelannut kaikessa hiljaisuudessa mukiinmenevän kauden. Sarjassa se on sijalla 11, ja sarjapaikka on ollut selviö jo pitkän aikaan. Tony Pulis ei edelleenkään petä kentän laidalla, vaan hän saa joukkueesta hyvin edelleen tehoja irti. Pulismaiseen tyyliin joukkue on tehnyt Aston Villan jälkeen toiseksi vähiten maaleja (30), mutta myös oma pää on pysynyt hyvin hallinnassa (37 päästettyä maalia).
Ottelun luonteen vuoksi kotijoukkueella on suurempi tarve sarjapisteille, mieluiten jopa kolmelle. West Bromwich pystynee halutessaan nollaamaan isäntien painostuksen ja mahdollisesti jopa iskemään vastaan ottelun edetessä. Tasapeli on ottelussa hyvin lähellä, samaten alhainen maalimäärä. Sunderland ei halua hävitä tätä peliä!

Kohde 6: WEST HAM – CRYSTAL PALACE -1

West Ham pelaa ilmiömäistä kautta. Se on sarjassa viidentenä, ja paikka ensi kauden Mestarien Liigaan on täysin omissa käsissä. Neljäntenä on vain pisteen päässä majaileva ManCity. West Ham on ollut todella vaikeasti voitettava joukkue tällä kaudella, saldona vain kuusi tappiota. Ainoastaan Leicester ja Tottenham ovat hävinneet vähemmän otteluita kauden aikana! Tasapaino joukkueessa on upea, josta kertovat maaliluvut, 47 tehtyä ja 35 päästettyä maalia. Joukkueen silmissä varmasti siintää paikka Euroopan kentille, joten perinteistä romahdusta kauden loppupeleissä ei ole odotettavissa.
Crystal Palace aloitti kauden lupaavasti Alan Pardew`n alaisuudessa, mutta keskitalvella alkanut romahdus on jatkunut näihin päiviin asti . Parhaimmillaan kärkisijoja kolkutellut joukkue on tullut sarjataulukossa alaspäin kuin kivi, ja joukkue saattaa pahimmillaan olla vielä putoamiskamppailussakin mukana. Valioliiga on sen verran kova sarja, että keväällä alkanutta häviämistä on usein vaikea saada enää pysähtymään. Tällä kertaa tasoero sekä kotijoukkueen vakuuttava meno jätävät vain yhden merkin vetolapulle.

Kohde 7: Atletico Madrid – Real Betis – 1X

Atletico Madrid pitää hallussaan La Ligan toista sijaa, ja pääsy ensi kauden europeleihin on selviö. Verivihollinen Real Madrid on pisteen päässä takana, ja tama asetelma varmasti halutaan säilyttää kauden loppuun asti. Pientä kierrätystä saattaisi tuoda ensi viikolla pelattava Mestarien Liigan puolivälieräkamppailu Barcelonaa vastaan. Atletico joutuu miettimään mihin se haluaa nyt panostaa eniten, sen vuoksi ristivarmistus kohteessa maksaisi hyvin.

Real Betiskään ei voi vielä olla aivan täysin varma sarjapaikastaan ensi kaudeksi, joten tarvetta lisäpisteille on. Joukkue ei ole oikein menestynyt vieraskentällä tällä kaudella, ja yksikin piste Atleticon vieraana maistuisi hyvältä. Koska kotijoukkue saattaa kierrättää pelaajiaan, 0-0 nyhjäys ei ole kaukaa haettu.

Kohde 8: PSG-Nice – 12

PSG varmisti Ligue 1:n mestaruuden jo kymmenkunta kierrosta ennen sarjan päättymistä. Historiallisen teon vuoksi joukkue pystyy keskittymään täysin Mestarien Liigan puolivälieriin, jossa se kohtaa ensi keskiviikkona Manchester Cityn. Joukkueen focus on varmasti tuossa ottelussa, sillä onhan pariisilaisseura hakenut jo muutaman vuoden tosissaan menestystä Euroopasta. Kyseinen sarjapeli jää varmuudella Mestarien Liigan jalkoihin, ja kokoonpano saattaa olla sen mukainen.

Nice pelaa sekin hienoa kautta ja pitää itsepintaisesti sarjan kolmatta sijaa hallussaan. Takana toki hengittävät Lyon ja Rennes, joten sarjasijoituksen säilyttääkseen joukkue tarvitsee edelleen pisteitä. Nyt kolmeen pisteeseen on harvinainen mahdollisuus PSG:n vieraana, sillä pariisaisten kokoonpano- ja motivaatiotilanne on täysin auki. Vierasvoitto maksaisi todella hyvin!

Kohde 9: Carpi –Sassuolo – X2

Carpi taistelee tosissaan sarjapaikastaan Seria A:ssa, ja on niukin naukin putoamisviivan yläpuolella – tasapisteillä ensimmäisen putoajan kanssa. Carpin vahvuus koko kaudella on ollut nimenomaan kotipeleissä, valtaosa kauden pisteistä on tullut nimenomaan kotona. Kauden aikana maalinteko on ollut Carpille aikamoista tervanjuontia, mutta nyt olisi hyvä aika yrittää parantaa tätäkin ongelmaa.

Sassuolo yrittää vielä kammeta itsensä aina europaikoille asti, mutta tavoite saattaa olla vielä liian iso tälle kaudella, Tästä huolimatta, joukkue on pelannut hienon kauden, ja ottanut kauden aikana isoja päänahkoja. Vieraskentällä peli saattaa olla varovaisempaa ja Carpi kyllä pystyy hyvänä päivänä nollaamaan lähes joukkueen kuin joukkueen. Koska Carpillakin on kova pistetarve, varmistetaan vierasvoitto tasapelillä.

Kohde 10: Las Palmas – Valencia – 12

La Ligan toisessa kohtaamisessa vastaan iskevät Las Palmas sekä Valencia. Las Palmas on laittamassa epäilijöilleen jauhot suuhun ja joukkue on säilytämässä sarjapaikkansa! Tällä hetkellä sijoitus on 14 ja eroa putoamisviivaan viisi pistettä. Kaikki on siis omissa käsissä. Etenkin viime kierroksilla Las Palmas on pystynyt raapimaan tärkeitä voittoja.

Valencian tilanne on erikoinen. Joukkue on vain pisteen edellä illan vastustajasta, ja valmentajavaihdoksen jälkeinen aika on ollut todella sekavaa. Herää kysymys, onko Gary Neville sittenkään oikea valmentaja entiselle suurseuralle? La Ligassa sijoitus tulee olemaan korkeintaan keskikastissa, ja Eurooppa-liigassakin lähtö laulukuoroon tuli edellisellä kierroksella. Aina välillä joukkue kuitenkin löytää jostain oienen väläyksen entisestä mahdistaan ja ajoittain joukkue pystyykin lyömään komeat lukemat vastustajaa kuin vastustajaa vastaan. Las Palmasin kotivire ja Valencian ailahtelavaisuus ovat syy, jonka takia kupongille merkit 1 ja 2.

Kohde 11: Liverpool – Tottenham – 2

Lauantain iltapelissä kohtaavat epätasaista kautta pelaava Liverpool sekä vielä mestaruudesta kamppaileva Tottenham. Liverpoolin tavaramerkkinä tällä kaudella on ollut epätasaiset ottelut sekä otteluiden loppupuolella väsyminen. Hyvä esimerkki tästä on ennen maajoukkuetaukoa pelattu ottelu Southamptonia vastaan, jota Pool johti jo 0-2, mutta hävisi viimeisen varttitunnin takaiskumaaliella 3-2. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta kun Liverpool menetti johtoasemansa ottelun loppuvaiheilla.
Tottenham on käytännössä enää ainoa varteenotettava haastaja taistelussa liigamestaruudesta. Eroa sarjajohtaja Leicesteriin on viisi pistettä, joten pistemenetyksiin ei olisi enää varaa. Joukkue tipahti edellisellä kierroksella Eurooppa-liigasta, joten nyt keskittyminen on vain ja ainoastaan Valioliigan voittamisessa. Harry Kane jatkaa hienoa kauttaan ja on alati vaarallinen hyökkäyspäässä. Lisäksi Pochettino varmasti managerin roolissaan saa joukkueesta kaiken irti tässä upeassa iltapelissä. Tappiolla Tottenham alkaisi sekin jo olla ulkona mestaruustaistosta, voitolla mikä tahansa on edelleen mahdollista. Liverpoolilla ei käytännössä ole enää mitään tavoitteita tälle kaudelle, mutta perinteikkään seuran romahdusta on silti turha odotella.
Uskotaan Tottenhamin ottavan elintärkeät pisteet vierasvoitolla, lisäksi Harry Kane kumppaneineen on tällä hetkellä huimassa vireessä. Näiden joukkuieden välillä saatettaan nähdä isotkin lukemat.

Kohde 12: B Dortmund – Werder Bremen – 1

Dortmund on palannut Bundesliigassa oikealle paikalleen sarjakakkoseksi heti Bayen Munchenin jälkeen. Vaikka Dortmund taisteleekin ainakin teoriassa vielä mestaruudesta kotimaan liigassa, Munchen taitaa olla liian pitkällä karkumatkalla (5pts). Lisäksi lisärasitusta tuovat Eurooppa-liigan puolivälierät, joissa vastaan asettuu tulevan viikon torstaina Liverpool. On vaikea ajatella että tulevan viikon peli olisi arvoasteikossa tämän sarjapelin edellä, mutta jotain kokoonpanomuutoksia tässä ottelussa saatetaan nähdä. Mahdollisesta rotaatiosta huolimatta Dortmundin nimivahva joukkue pystynee tekemään voittoon tarvittavat osumat viimeistään ottelun jälkimmäisellä puoliajalla.

Werder Bremen saa loppukauden ajan keskittyä vain Bundesliigaan, ja hyvä niin, sillä joukkue joutuu taistelemaan tosissaan säilymisen puolesta. Vain piste erottaa tällä hetkellä Bremenin putoamisviivasta, joten vaikeaa on ollut. Voittoja on tullut avian liian vähän (7) ja maaleja omiin on mennyt eniten koko liigassa. Dortmundin tulivoiman tietäen, kohteeseen kelpaa vain kotivoitto merkiksi, vaikka kotijoukkueella Eurooppa-liiga hieman hämmentääkin .

Kohde 13: Barcelona –Real Madrid – 12

Barcelona kohtaa jälleen El Classicossa Real Madridin. Edellisissä kohtaamissa Madrid on jäänyt katalonialaisseuran jalkoihin, mutta seuralegenda Zinedine Zidanen korvattua Rafael Benitezin päävalmentajana tulokset ovat parantuneet. Takana on useita isomaalisia voittoja, tosin niin myöskin isäntäjoukkueella.

Kymmenen pistettä kauden tässä vaiheessa on liikaa takamatkaa La Ligan mestaruutta ajatellen, joten Barcelonan voi kyllä lähes kruunata jo kauden mestariksi. Etenkin hyökkäyskolmikko Messi-Neymar-Suarez on ollut jälleen täysin pitelemätön tällä kaudella, ja Barcelona onkin paukuttanut tällä kaudelle eniten maaleja kotimaan sarjassa, huimat 86 osumaa 30:ssa ottelussa.

Molempien joukkueiden takaraivossa varmasti jyskyttävät tulevan viikon Mestarien Liigan kamppailut. Barcelonalle on luvassa ainakin ennakkoon kovempi vastus kun se kohtaa Atletico Madridin, Real saa vastaansa Benfican Portugalista. Nämä seikat huomioiden lauantain pelisse voidaan nähdä yllättäviä kokoonpanoja puolin ja toisin, sekä varsin avinaista peliä. Realilla on mahdollisuus ottaa maistuva vierasvoitto pitkän tauon jälkeen, mutta varmistetaan vierasvoitto myöskin kotivoitolla.

Kohde 14: Juventus Empoli – 1

Juventus on nihkeän kauden alun jälkeen matkalla kohti Seria A:n mestaruutta. Mestaruus ei ole vielä millään lailla varma, sillä lähin uhkaaja Napoli on kolmen pisteen päässä. Muut joukkueet ovat pudonneet jo liian kauaksi, eli mestaruus on kahden kauppa. Juventus koki karmaisevan pettymyksen Mestarien Liigassa, kun se putosi puolivälieristä Bayern Munchenia vastaan, ollen jatkopaikassa kiinni vielä toisen osaottelun lisäajalle asti. Bayern tasoitti lisäajalla, teki jatkoajalla vielä kaksi maalia Juventuksen verkkoon, ja näin ollen vanhan rouvan matka Euroopassa katkesi kirvelevään tappioon. Pettymys ei ole kuitenkaan näkynyt kotimaas sarjassa, vaan Juventus on esiintynyt koko kevätkauden erittäin vakuuttavasti. Vain 16 päästettyä maalia koko kaudella puhuu omaa kieltään, Juventus on todella vaikeasti kaadettavissa etenkin kotikentällään.

Empolin loppukaudesta uhkaa muodostua vaisu, sillä joukkueella ei ole akuuttuia vaaraa ajautua putoamistaisteluun, mutta myöskin Euroopan kentille oikeuttavat sijat ovat auttamatta liian kaukana. Tästä johtuen etenkin tälläisissä peleissä missä vastustajalla on vielä pistetarpeita, tappioita voi tulla välillä ruminkin lukemin. Empolin vahvuus ei ole tällä kaudella ollut tiivis puolustuspeli, sillä omiin on kauden aikana mennyt 42 maalia. Tästä johtuen Juventus on illan varmin ja kotivoitto on rivin ankkuri.

Pelaa rivimme Unibetilla!

unibet-logo

Privacy Policy