Supertoton vihjerivi lauantai 13. helmikuuta

unibet logo vakiovihjeet

Tuleva viikonloppu tarjoaa futiksen ystäville jälleen paljon mielenkiintoista seurattavaa. Sunnuntaina Valioliigassa pelataan kutkuttavan jännittäviä kärkiotteluita, mutta myös lauantaina kuningaspelin ystäviä hemmotellaan laadukkaalla futisviihteellä.

Unibetin Supertotossa on jälleen lauantaina viikon pääkierros, jossa on jaossa 14o 000 euron takuupotti yksittäiselle voittajalle. Jatkuvatko yllätykset Valioliigassa, vai jyräävätkö suosikit voittoihin?

Rivin peliaika sulkeutuu lauantaina kello 17:00!

Kohde 1: Everton vs West Bromwich Albion – 1

Viime viikonlopun Stoke-voitolla Valioliigan kahdeksanneksi noussut Everton tavoittelee lauantaina kolmatta perättäistä voittoaan Valioliigassa. Lauantaina Everton isännöi Goodison Parkilla WBA:ta, joka on pudonnut kehnojen otteidensa johdosta sarjassa jo neljänneksitoista. Viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan WBA on kyennyt voittamaan ainoastaan yhden. Viime viikonloppuna WBA kävi häviämässä Newcastlen vieraana maalein 1-0. Aiemmin tällä viikolla Tony Pulisin miehistö eteni sentään jatkoon FA Cupin uusinnassa, kun se pystyi peittoamaan Peterborough’n rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Everton on hävinnyt vain yhden edellisestä kuudesta Valioliiga-ottelustaan. Ainoa tappiokin tuli Manchester Citylle. Toffeesin riesana ovat olleet kuitenkin lukuisat pistejaot, jotka ovat hidastaneet Evertonin nousua kohti kärkikuusikkoa. Kauden 25:sta liigaottelustaan Everton on pelannut tasan peräti 11, mikä on eniten kaikista sarjan joukkueista. WBA ei ole kyennyt voittamaan Evertonia edellisessä viidessä keskinäisessä kohtaamisesta, ja erityisesti Goodison Park on ollut WBA:lle hankala paikka pelata. Uskommekin kotijoukkueen nappaavan tästä ottelusta arvokkaat 3 sarjapistettä, jotka nostaisivat sen taistelemaan top 6-sijoituksista.

Kohde 2: Bournemouth vs Stoke – 1X

Alavireinen Stoke pyrkii katkaisemaan lauantaina murheellisen 5 ottelun tappioputkensa. Valioliigassa joukkue on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, ja joukkue on pudonnut kehnon vireensä aikana myös molemmista Englannin cupeista. Mark Hughes sai jatkosopimuksen tammikuun lopulla, mutta jatkosopimuksen jälkeen joukkueen vire on ollut vahvasti alavireinen. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Stoke on pystynyt nappaamaan vain yhden voiton, ja se on pudonnut sarjassa sijalle 11. Lauantaina Stoke matkaa sarjanousija Bournemouthin vieraaksi, joka on Valioliigassa viisi pistettä Stoken alapuolella sijalla 15.

Valioliiga on tällä kaudella ennätystasainen, ja sijoitukset voivat vaihdella yhdenkin ottelukierroksen jälkeen todella paljon. Bournemouth pyrkii hyödyntämään tasaista sarjataulukkoa, yrittäessään karistaa putoamispeikon harteiltaan. Kelvollisen viime aikojen vireensä ansiosta sarjanousija on kasvannut eron putoamisviivaan jo 5 pisteeseen, mutta täysin kuivilla Eddie Howen miehistö ei vielä tässä vaiheessa kautta ole. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Stoke oli vahvempi maalein 2-1, mutta tässä ottelussa kotijoukkue on jopa hienoinen ennakkosuosikki. Stoken surkea viime aikojen vire ei anna perustetta pelata tässä ottelussa vierasvoittoa. Pelivalintamme on 1X.

Kohde 3: Crystal Palace vs Watford – X2

Alavireiset Crystal Palace ja Watford kohtaavat mielenkiintoisessa ottelussa Lontoon Selhurst Parkilla. Nousijajoukkue Watford on sarjassa komeasti kymmenentenä, mutta edellisestä kuudesta liigaottelustaan joukkue on pystynyt voittamaan vain yhden. Kovin hyvin ei ole mennyt myöskään Eaglesilla, joka on hävinnyt peräti 5 edellisestä kuudesta liigaottelustaan. Hyvän alkukauden jälkeen Palacen sijoitus on pudonnut jo kärkikymmenikön ulkopuolelle, vaikka vielä syyskaudella joukkue taisteli jopa top 6-sijoituksista. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Palace oli vahvempi maalein 1-0, ja myös lauantain ottelusta odotetaan vähämaalista ja tasaväkistä.

Palace on kerännyt tälläkin kaudella enemmän pisteitä vierasmatkoiltaan, kuin kotiotteluistaan. Eaglesilla on yksi Valioliigan äänekkäimmistä kotiyleisöistä, mutta joukkueen pelaajisto ei ole onnistunut käsittelemään kotiyleisön tuomia paineita riittävän hyvin. Kauden kolmestatoista kotiottelustaan Palace on pystynyt voittamaan vain neljä. Palacella on lisäksi jonkin verran loukkaantumishuolia, ja etenkin laitapelaaja Yannick Bolasien loukkaantuminen on iskenyt lontoolaisryhmään rajusti. Pistejako tuntuukin enemmän kuin todennäköiseltä, sillä kummankaan joukkueen pelaaminen ei ole toden totta vakuuttanut. Tasapelin tueksi haemme alipelatun vierasvoiton, sillä Watfordin pelaaminen on ollut hivenen kotijoukkuetta laadukkaampaa.

Kohde 4: Norwich vs West Ham – 2

Lontoolaisjoukkue West Ham lähtee jatkamaan mainiota kauttaan sarjanousija Norwichin vieraana. ”Hammers” on Valioliigassa 25 ottelunkierroksen jälkeen kuudentena, mikä on keskikastiin povatulta lontoolaisryhmältä mainio suoritus. Kroatialaismanageri Slava Bilic on saanut luotsattua joukkueensa mainioon lentoon heti syyskaudesta alkaen, ja joukkueen terävä vastahyökkäyspelaaminen on aiheuttanut kaikille joukkueen vastustajille ongelmia tällä kaudella. Hammers on saanut loistavia tuloksia etenkin sarjan huippujoukkueita vastaan, kun se on pystynyt kaatamaan mm. Manchester Cityn, Liverpoolin ja Arsenalin. Hivenen heikompia ja syvältä puolustavia joukkueita vastaan lontoolaisilla on ollut sen sijaan hivenen ongelmia.

Norwich on tällä hetkellä viimeisellä putoajan paikalla sijalla 18. Ero viivan yläpuolelle on kuitenkin vain 1 piste, joten Kanarianlintujen mahdollisuudet sarjapaikan pitämiseen ovat edelleen elossa. Viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan joukkue on tosin hävinnyt peräti 5, joten kovinkaan hyvää kevätkautta joukkueelle ei voida povata. West Ham on sarjan viidenneksi kovin vierasjoukkue, ja se on tässä ottelussa lähellä pistepottia, niin surkeasti kotijoukkue on viime aikoina esiintynyt. Luotamme West Hamin vahvan itseluottamuksen näkyvän lopulta myös tulostaululla, ja pelivalintamme on vierasvoitto.

Kohde 5: Swansea vs Southampton – X2

Valmentajaa vaihtanut Swansea isännöi lauantaina Ronald Koemanin Southamptonia. Loistavan talvivireensä ansiosta Valioliigassa seitsemänneksi noussut Soton on hävinnyt vain yhden viimeisestä kuudesta liigaottelustaan. Viime viikonloppuna kaatui West Ham maalein 1-0, ja edellisessä kuudessa liigaottelussaan Koemanin miehistö ei ole päästänyt ainuttakaan maalia! Loistava puolustuspelaaminen onkin ollut Sotonin vahvan talvivireen avaintekijä. Soton on esiintynyt erityisen hyvin kotikentällään, mutta myös vieraspelaaminen on kohentunut viime aikoina. Kauden 13:sta vierasottelustaan Soton on kuitenkin napannut täyden pistepotin vain kolmesti.

Lähelle putoamisviivaa valahtanut Swansea on piristynyt hieman valmentajan vaihdoksestaan. Tällä hetkellä walesilaisjoukkue on neljän ottelun tappiottomassa putkessa, mutta se kaipaa enemmän täysiä pistepotteja. Sotonia vastaan sillä on ollut viime aikoina vaikeaa, sillä edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamista Soton on voittanut peräti 4. Molemmat joukkueet ovat pelanneet paljon vähämaalisia otteluita tällä kaudella, joten suurta maalijuhlaa tähänkään otteluun ei voida povata. Soton on näistä joukkueista selkeästi laadukkaampi, ja sen loistava vire tekee siitä selvän ennakkosuosikin. Vierasmatkat Walesiin eivät ole koskaan helppoja, joten vierasvoitto on hyvä turvata tasapelimerkillä.

Kohde 6: Real Madrid vs Athletic Bilbao – 1

La Ligan sarjakolmonen Real Madrid pyrkii kuromaan sarjan kärkijoukkueiden eroa umpeen lauantain La Liga-kierroksella. Real isännöi lauantain kotiottelussaan sarjakutosta Athletic Bilbao’a. Baskiseura on noussut hyvän talvivireensä ansiosta taistelemaan tiukasti Eurooppa-liigan paikoista, mutta viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan baskinmaan ylpeys on voittanut vain kaksi.

Alkukaudella kritiikkiä osakseen saanut Real-miehistö on kohentanut otteitaan sen jälkeen, kun espanjalaismanageri Rafa Benitezille näytettiin ovea. Seuralegenda Zinedine Zidane on saanut lentävän lähdön uralleen Real-luotsina, vaikka joukkueen vieraspelaaminen on ollut myös ranskalaisen alaisuudessa keskinkertista. Kotipyhätössään Santiago Bernabeulla Real on sen sijaan ollut koko kauden vakuuttava, ja vain Barcelona on kyennyt hakemaan Los Blancosin kotikentältä täyden pistepotin.

Real tarvitseekin kipeästi täyttä pistepottia tästäkin ottelustaan, sillä ero sarjakärki Barcaan on kasvanut jo neljään pisteeseen. Barca on pelannut yhden ottelun Realia vähemmän, joka kasvattaa tämän ottelun tärkeyttä entisestään. Kotijoukkueella ei ole yksinkertaisesti varaa menettää tässä ottelussa pisteitä, vaikka baskiseura on tunnetusti hankala vastustaja. Luotamme Realin kuitenkin osoittavan tasonsa jälleen kotipyhätössään, ja kotivoitto toteutuu 65 prosentin todennäköisyydellä.

Kohde 7: PSG vs Lille – 1

Ranskan liigan ylivoimainen ykkösseura on pitänyt tälläkin kaudella pilkkanaan Ranskan liigan muita joukkueita. PSG ratkaisi mestaruuden käytännössä jo joulukuussa, ja nyt joukkueen sarjajohto on kasvanut jo lähes käsittämättömään 24 pisteeseen. Pariisilaiset eivät ole hävinneet tällä kaudella ainuttakaan ottelua Ranskan pääsarjassa. Mestaruuden jo ratkettua PSG:n ainoa tavoite on ylläpitää tappiotonta saldoa koko loppukausi. Lauantaina PSG saa vieraita Pariisiin Lillesta. Sarjassa viidentenätoista oleva Lille on ollut yksi alkukauden suurimpia pettymyksiä, sillä joukkuetta povattiin top 6-sijoituksille.

Lille on voittanut vain yhden vierasottelun tällä kaudella, ja joukkuetta on riivannut koko kauden ajan krooninen maalinteko-ongelma. PSG on sen sijaan ollut kotikentällään täysin lyömättömässä vedossa, eikä sillä pitäisi olla ongelmia napata täyttä pistepottia tästäkin ottelusta. Luotamme ottelussa kotivoiton toteutumiseen.

Kohde 8: Chievo vs Sassuolo – 1X

Serie A:n keskikastin ottelussa mittaa toisistaan ottavat sarjayhdeksikkö Sassuolo ja sijan alempana majaileva Chievo. Sassuolo rämpii parhaillaan peräti 6 ottelun voitottomassa putkessa, ja joukkueen sarjasijoitus on laskemaan päin. Chievo on esiintynyt sentään hivenen vahvemmin, kun se on voittanut 2 viimisestä kuudesta sarjaottelustaan. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa joukkueet jakoivat sarjapisteet maalein 1-1, mutta lauantain ottelusta molemmat joukkueet tavoittelevat täyttä pistepottia.

Chievo on ollut yksi sarjan heikoimmista kotijoukkueista tällä kaudella. Se on pystynyt voittamaan vaivaiset 3 kotiottelua, ja joukkue on kerännyt hivenen yllättäen enemmän pisteitä vierasmatkoillaan. Sassuolo on vastaavasti ollut kelvollinen vierasryhmä, mutta viime aikoina voittamisen kynnys on kasvanut todella suureksi. Sassuolo on yksi sarjan tasapeliherkimmistä joukkueista ja pistejako on lähellä tässäkin ottelussa. Chievon vahvempi nykyvire tekee siitä täpärän suosikin otteluun, joten tasapelin tueksi asetamme kotivoiton.

Kohde 9: Villarreal vs Malaga – 1

Hienoon keskitalven vireeseen äitynyt Villarreal lähtee jatkamaan lentokelejään lauantain La Liga-kierroksella. Villarreal on ollut todella väkevä kotiryhmä kuluvalla kaudella ja 12:sta kotiottelustaan se on hävinnyt vain yhden. Lauantain vastustaja Malaga on vastaavasti voittanut vain kolme vierasottelua tällä kaudella ja sen parhaat otteet on nähty joukkueen kotikentällä. Villarreal oli joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa vahvempi maalein 1-0, ja kotikentällään ”Yellow Submarine” on entistäkin suurempi suosikki.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet paljon vähämaalisia otteluita kuluvalla kaudella. Puolustuspelin pitävyys on molempien joukkueiden valmentajien prioriteettilistan kärjessä, joten suurta maalijuhlaa tästä ottelusta lienee turha odottaa. Villarreal taistelee tiukasti nelospaikasta, joten se haluaa takuulla napata arvokkaat sarjapisteet tästä ottelusta. Malagan tavoitteet ovat sen sijaan vain kärkikymmenikköön sijoittumisessa, joten kotijoukkueella on tässä ottelussa huomattavasti korkeammat panokset. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 10: Chelsea vs Newcastle – 1X

Valioliiga hallitseva mestari Chelsea on rämpinyt alkukaudella pahasti. Rakastettu portugalilaismanageri Jose Mourinho sai lähteä, kun seurajohto kyllästyi Lontoon sinisten surkeaan alkukauteen. Toistamiseen Chelsea-peräsimeen pestattu Guus Hiddink on saanut palautettua joukkueen itseluottamusta ainaki osittain, sillä lontoolaiset eivät ole vielä kärsineet tappioita hollantilaisluotsin alaisuudessa. Viime viikonloppuna Chelsea tasasi viihdyttävän ottelun päätteeksi pisteet Manchester Unitedin kanssa, kun Diego Costa tasoitti ottelun lisäajalla lukemat 1-1.

Newcastle taistelee vastaavasti sarjapaikkansa puolesta. Viime viikonlopun WBA-voitto tuli Steve McClarenin miehistölle tärkeään saumaan, sillä voitto nosti Magpiesin pisteen putoamisviivan paremmalle puolelle. Ailahtelevat otteet eivät lupaa joukkueelle kovinkaan helppoa loppukautta, ja loppukauden jokainen ottelu on Magpiesille elämän ja kuoleman ottelu. Newcastle on ollut Chelsealle todella ikävä vastustaja jo useamman vuoden ajan. Viimeisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Chelsea on voittanut vain kaksi, vaikka joukkueiden materiaaliero on valtava. Chelsealla on ollut ongelmia kääntää tasaisia otteluita edukseen myös Hiddinkin alaisuudessa, joten kotivoiton turvaaminen tasapelin mahdollisuudella on perusteltua.

Kohde 11: Köln vs Frankfurt – 1X

Köln ja Frankfurt kohtaavat lauantaina huipputasaisessa keskikastin taistossa. Köln on sarjassa yhdeksäntenä, viisi pistettä sijalla 15 majailevaa Frankfurtia edellä. Köln on tosin voittanut vain yhden viimeisestä kuudesta liigaottelustaan ja joukkueen kuntokäyrä näyttääkin vahvasti alaspäin. Helppoa ei ole ollut Frankfurtillakaan, mutta se on sentään voittanut kaksi viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan. Joukkueiden edelliset keskinäiset kohtaamiset ovat olleet todella viihdyttäviä, sillä viimeisessä kolmessa joukkueiden välisessä ottelussa on nähty keskimäärin yli 6 maalia per ottelu(!)

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Frankfurt nöyryytti Kölnia kotikentällään maalein 6-2, mutta samanlaisia lukemia tuskin nähdään lauantaina. Etenkin, kun huomioidaan Frankfurtin kehno vierasvire. Joukkue on nimittäin kyennyt voittamaan vain kaksi vierasottelua tällä kaudella. Frankfurtin puolustuspelaaminen on ollut todella kehnoa viime viikkoina, joten kovinkaan helpolla se ei tule täyttä pistepottia tästä ottelusta nappaamaan. Kölnin pelaaminen on kuitenkin ailahdellut sen verran paljon, että kotivoiton tueksi asetamme ristimerkin.

Kohde 12: Valencia vs Espanyol – 1

La Ligan kriisijoukkue Valencia tavoittelee ensimmäistä voittoaan Gary Nevillen alaisuudessa. Monet jalkapalloasiantuntijat kummastelivat, kun Valencia nimitti verrattaen kokemattoman Nevillen seuran peräsimeen, ja arvostelijat näyttivät olevan tällä kertaa oikeassa. Valencian vire on ollut Nevillen alaisuudessa jopa entistäkin heikompi, sillä Nevillen valmentamasta seitsemästä ottelusta joukkue ei ole voittanut ainuttakaan. Top 4-sijoituksia tavoitellut seura on pudonnut sarjassa jo nöyryyttävästi sijalle 14, ja viimeisestä kuudesta liigaottelustaa joukkue on kyennyt napsimaan vain kolme sarjapistettä.

Lauantaina Valencia isännöi Espanyolia, joka saattaa olla Nevillen viimeinen mahdollisuus kääntää seuran kurssi. Espanyol on täpärästi putoamisviivan yläpuolella sijalla 17, joten nyt jos koskaa Valencialla on mahdollisuus napata täysi pistepotti. Seurojen välien materiaaliero on niin massiivinen, että kotijoukkueen pitäisi pystyä nappaamaan tästä ottelusta täysi pistepotti, vaikka pelaajiston itseluottamustaso on ollut koetuksella. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 13: Juventus vs Napoli – 1X

Koko lauantain futistarjonnan mielenkiintoisin ottelu käydään epäilemättä Serie A:ssa, kun sarjakakkonen Juventus yrittää kammeta Napolia sarjan piikkipaikalta. Viime vuosina Serie A:ta dominoinut Juventus on joutunut tällä kaudella huomattavasti aiempia kausia kovemmalle. Syyskaudella näytti jo, ettei surkeavireinen Juventus pysty tappelemaan mestaruudesta enää kevätkaudella. Huima voittoputki on siivittänyt Vanhan Rouvan jo aivan sarjakärki Napolin tuntumaan. Napoli johtaa edelleen sarjaa kahden pisteen erolla, mutta lauantaina joukkue on todella kovassa paikassa Juventuksen vieraana.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet jokaisen edellisestä kuudesta liigaottelustaan, joten lauantain ottelun lähtöasetelmat ovat huippujännittävät. Napoli on ollut koko sarjan paras kotijoukkue, mutta vierasmatkoillaan joukkue on menettänyt arvokkaita sarjapisteitä. Kotietu tekeekin Juventuksesta tämän ottelun ennakkosuosikin, mutta helpolla Napoli ei luovuta sarjapisteitä tässäkään kamppailussa. Pistejako kelpaisi Napolille tästä ottelusta varmasti, ja varmistamme kotivoiton vielä tasapelimerkillä.

Kohde 14: Deportivo vs Betis – X2

Alavireiset Deportivo ja Betis taistelevat sarjapisteitä La Ligassa. Hienon alkukauden pelannut Deportivo on sarjassa edelleen yhdeksäntenä, vaikka se rämpii parhaillaan peräti 6 ottelun voitottomassa putkessa. Katalonialaisjoukkue on vaarassa pudota kärkikymmenikön ulkopuolelle, mikäli surkea vire ei käänny pian voitolliseksi. Lauantaina Deportivo isännöi hyvänä vierasjoukkueena tunnettua Betisia, jolla on myös ollut omat ongelmansa viime aikoina. Tasaväkinen ottelu on odotusarvona, mutta rajusti alipelattu Betis tuntuu hyvältä yllätysvalinnalta tähän otteluun. Kupongille ruksimme merkeiksi X ja 2.

Pelaa rivimme Unibetilla!

Unibet vakio vakiovihjeetcom

Privacy Policy