Supertoto-vihjeet sunnuntai 21.2

unibet-logo

Englannin Valioliiga on viikonloppuna tauolla, mutta sunnuntain Supertoto-rivistä löytyy perinteikkään FA Cupin otteluita. Lisäksi kupongilta löytyy huippuotteluita Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Italiasta. Yksittäisen voittajan takuupotti on tällä viikolla 70 000 euroa.

Rivin peliaika sulkeutuu sunnuntaina kello 16:00!

Kohde 1: Blackburn vs West Ham – X2

Hienon kauden Valioliigassa pelannut West Ham tavoittelee sunnuntaina jatkopaikkaa Englannin FA Cupissa. Valioliigassa seitsemäntenä majaileva lontoolaisryhmä on esiintynyt viime aikoina hivenen ailahtelevasti, mutta edellisellä FA Cupin kierroksella joukkue pudotti jatkosta Liverpoolin, joten täysin sattumaa joukkueen hieno alkukausi ei ole ollut. Sunnuntaina Slava Bilicin miehistö matkustaa Championship-joukkue Blackburnin vieraaksi. Aikoinaan Valioliigan mestaruudenkin voittanut Blackburn on valahtanut Championshipissa jo alempaan keskikastiin, ja seuran nousuhaaveet on jo haudattu tämän kauden osalta. Sarjapaikka Champioshipissa näyttää kuitenkin olevan turvattu, sillä ero putoamisviivaan on 8 pistettä.

Seurat ovat kohdanneet edellisen kerran vuonna 2011, jolloin pisteet jaettiin lukemin 1-1. Joukkueet ovat pelanneet historian valossa muutoinkin paljon tasaväkisiä otteluita, sillä edelliset viisi keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet pistejakoihin. Molemmat joukkueet halunnevat menestyä FA Cupissa ja etenkin Blackburn hakee surkealle kaudelleen hiema lohtua perinteikkäästä cup-kilpailusta. West Hamin pääkeskittyminen on suunnattu Valioliigaan, jossa joukkue taistelee jopa Eurooppa-liigaan oikeuttavista sijoituksista. Vierasjoukkue on selkeä ennakkosuosikki, mutta Blackburn on etenkin kotikentällään yllätysvalmis joukkue. Pelivalintamme on X2.

Kohde 2: Leverkusen vs Borussia Dortmund – X2

Saksan Bundesliigan mielenkiintoisessa kärkikamppailussa kohtaavat kovakuntoiset Leverkusen ja Dortmund. Kotijoukkue on sarjassa kolmantena, peräti 13 pistettä sarjakakkosesta Dortmundista jääneenä. Sarjan kärkikaksikko Bayern ja Dortmund ovat repineet eron lähimpiin haastajiin jo tavoittamattomiin, joten mestaruustaistelusta tulee tälläkin kaudella kahden joukkueen kauppa. Leverkusen on kuitenkin piristynyt kehnon alkukautensa jälkeen, ja tällä hetkellä joukkue rullaa peräti 6 ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkueen päätavoite kevätkaudella on pitää kolmospaikkansa, mikä takaisi sille suoran paikan ensi kauden Mestarien liigaan.

Molemmat joukkueet pelasivat torstaina Eurooppa-liigan pudotuspelejä. Dortmund nappasi arvokkaan 2-0 kotivoiton Portosta, mikä takaa sille hyvät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Myös Leverkusen kohtasi portugalilaisjoukkueen, kun se se haki 0-1 vierasvoiton Sporting Lissabonista. Lepoetu on siis hivenen Dortmundin eduksi, sillä joukkue ei ole joutunut matkustamaan tällä viikolla. Leverkusenin lepoaika lentomatkojen rasitusten jälkeen on jäänyt vähäiseksi, mikä saattaa näkyä sunnuntain sarjaottelussa. Dortmund on ottelussa selkeä ennakkosuosikki, vaikka Leverkusen on esiintynyt mainiosti viime aikoina. Turvaamme vierasvoiton vielä tasapelimerkillä.

Kohde 3: Malaga vs Real Madrid – 2

La Ligan kolmonen Real Madrid matkaa sunnuntain liigakierroksella Malagan vieraaksi. Malaga on sarjassa yhdentenätoista, ja loppukaudella seura pyrkii saavuttamaan arvostetun top-10 sijoituksen. Malagan huolena on ollut todella tehoton hyökkäyspeli – 24:ssa liigaottelussaan joukkue on onnistunut maalinteossa yhteensä vaivaiset 21 kertaa. Vastapainona joukkueen puolustuspeli on kuitenkin toiminut mallikkaasti, mikä onkin pelastanut joukkueelle rutkasti arvokkaita sarjapisteitä.

Real Madrid pyrkii kuromaan eroon Barcelonan sarjajohtoa, joka on repinyt eron Realiin jo 7 pisteeseen. Los Blancosilla ei ole siis varaa menettää pisteitä Malagan vieraana, tai seuran mestaruushaaveet karkaavat jo tavoittamattomiin. Real pelasi keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisen osaottelun AS Roman vieraana. Valkopaidat hakivat arvokkaan 0-2 vierasvoiton Cristiano Ronaldon ja Jese Rodriquezin maaleilla. Voitto takasi jo käytännössä Los Blancosin jatkopaikan, sillä kotipyhätössään joukkue on ollut todella vakuuttava tällä kaudella.

Realin vieraspelaaminen ei ole ollut lähellekään samalla tasolla kuin otteet kotikentällä. Tästä huolimatta joukkue on Malagaa vastaan ylivoimainen ennakkosuosikki, ja joukkueella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hakea keinolla millä hyvänsä täydet 3 sarjapistettä. Pelivalintamme on vierasvoitto.

Kohde 4: Tottenham vs Crystal Palace – 1

Lontoolaisjoukkueet Tottenham ja Crystal Palace taistelevat Lontoon herruudesta FA Cupin viidennellä ottelukierroksella. Hienon alkukautensa jälkeen pahaan tappioputkeen ajautunut Palace on pudonnut Valioliigassa jo kolmanneksitoista, vaikka joukkue kärkkyi pitkään jopa top-6 sijoituksia. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Eagles on kyennyt nappaamaan vaivaisen 1 sarjapisteen. FA Cupista Palace hakee itseluottamuksen ohella menestystä, sillä mahdollisuudet Valioliigan top 10-sijoituksiin ovat karkaamassa.

Helpolla Eagles ei jatkoon FA Cupissa etene, sillä sunnuntaina joukkue matkustaa Tottenhamin vieraaksi. Spurs on noussut todella tasaisten otteidensa myötä Valioliigan mestarisuosikkien joukkoon. Viime viikonloppuna kaatui Manchester City, ja voitto nosti Spursin jo sarjakakkoseksi, kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta Leicesteristä. Argentiinalaismanageri Mauricio Pochettinolle suunnitellaan jo patsasta White Hart Lanen ulkopuolelle – niin loistavasti lontoolaiset ovat tällä kaudella esiintyneet. Spurs pelasi vielä torstaina Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheen ottelun Fiorentinan vieraana. Lontoolaiset hakivat ottelusta arvokkaan 1-1 pistejaon, joka antoi joukkueelle mainiot lähtökohdat kotiosaan.

Spursilla on varmasti hivenen matkaväsymystä ja se joutunee pyörittämään ainakin jonkinlaista rotaatiota sunnuntain Palace-ottelua. Näistä seikoista huolimatta se on selkeä ennakkosuosikki tässäkin ottelussa, niin surkeasti on Eagles esiintynyt viime kuukausina. Luotamme kotivoittoon.

Kohde 5: Chelsea vs Manchester City – 1X

Sunnuntain kenties mielenkiintoisimmassa ottelussa kohtaavat alkukauden alisuorittaja Chelsea ja sarjanelonen Manchester City. Tällä kertaa joukkueet eivät kuitenkaan kohtaa Valioliigassa, vaan FA Cupin viidennellä ottelukierroksella. Chelsea on Valioliigassa vasta sijalla 12, mutta se ei ole hävinnyt Valioliigassa vielä yhtäkään ottelua tuoreen managerinsa Guus Hiddinkin alaisuudessa. Lukuisat tasapelitulokset ovat kuitenkin vieneet lontoolaisten mahdollisuudet nousta taistelemaan korkeammista sijoituksista. Tiistaina Chelsea taisteli Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Paris Saint-Germainin vieraana. Armottomasta taistelusta huolimatta Chelsea taipui lopulta 2-1, kun vaihtomies Edinson Cavani ratkaisi pariisilaisten kotivoiton.

Manchester City on hiljalleen menettämässä otettaan Valioliigan mestaruustaistelusta. Edellisestä kuudesta ottelustaan vain kaksi voittanut Citizens on ollut alavireinen siitä lähtien, kun seurajohto uutisoi Pep Guardiolan siirtyvän City-manageriksi kesällä. Manuel Pellegrinilla onkin kova työ edessään, kun kokenut manageri yrittää motivoida pelaajistoaan taistelemaan vielä pokaaleista kevätkaudella. FA Cup ei ole Cityn prioriteettilistalla kovinkaan korkealla, sillä seura pyrkii menestymään lähinnä Valioliigassa ja Mestarien liigassa. Chelsealle FA Cup on vastaavasti ainoa kilpailu, jossa se voi vielä menestyä tällä kaudella. Lontoolaiset lähtevätkin tähän otteluun kovalla asenteella, surkean alkukautensa sisuunnuttamana. Ohitamme vierasvoiton merkeillä 1X.

Kohde 6: Caen vs Rennes – X2

Ranskan pääsarjan keskikastin ottelussa sarjaseiska Rennes matkustaa sarjakymppi Caenin vieraaksi. Molemmat joukkueet tavoittelevat top-10 sijoituksia, mutta kummankin joukkueen pelaaminen on ailahdellut kauden mittaan. Rennes on ollut näistä joukkueista hivenen paremmassa vireessä viime aikoina, kun se on voittanut kolme edellisestä kuudesta sarjaottelustaan. Caen on vastaavasti hävinnyt neljä viimeisestä kuudesta liigaottelustaan. Mielenkiintoisena tilastona Caenin alkukaudesta voidaan todeta tasapelien vähyys, sillä 26:sta liigaottelustaan joukkue on pelannut tasan vain kolme – vähiten kaikista sarjan joukkueista. Tämä kuvaa joukkueen peliotteiden epätasaisuutta, sillä joukkueen otteet ovat vaihdelleet todella paljon jopa saman viikon sisällä.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa joukkueet jakoivat pisteet lukemin 1-1. Pistejako ei olisi suuri yllätys tälläkään kertaa – sen verran tasapäisistä joukkueista on kyse. Rennes on ottelussa niukassa ennakkosuosikin asemassa, hivenen paremman viime viikkojen vireensä ansiosta. Turvaamme vierasvoiton tasapelinkin mahdollisuudella, sillä suurta eroa joukkueiden väliltä on vaikeaa löytää.

Kohde 7: Schalke vs Stuttgart – 12

Kovavireinen Stuttgart lähtee jatkamaan hienoa lentovirettään Bundesliigan vitosen Schalken vieraana. Stuttgart löytyy sarjataulukosta sijalta 10, kuusi pistettä Schalkesta jääneenä. Viime aikoina Stuttgart on kuitenkin äitynyt huimaan vireeseen, kun se on voittanut peräti 5 edellisestä kuudesta sarjaottelustaan. Saldo oikeuttaa koko Bundesliigan kuntopuntarin ykköstilaan. Taakse ovat jääneet esimerkiksi Bayern Munchen ja Dortmund, jotka dominoivat tälläkin kaudella Bundesliigaa.

Schalken pelaaminen on vastaavasti ailahdellut todella pahasti. Viimeisestä kuudesta liigaottelustaan Schalke on voittanut 3 ja hävinnyt 3. Kotikentällään Schalke on esiintynyt tällä kaudella vakuuttavasti, joten Stuttgart joutuu tekemään täyden päivätyön, mikäli se mielii jatkaa voittoputkeaan. Edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Stuttgart on voittanut vain yhden, joten historian valossa Stuttgartille voidaan povata hankalaa iltapuhdetta Schalken vieraana. Schalkelle huolta aiheuttaa kuitenkin Eurooppa-liigan tuoma pelirasitus, sillä joukkue pelasi vielä torstaina pudotuspelien ensimmäisessä osaottelussa Shakhtar Donetskin vieraana. 0-0 pistejako jätti otteluparin vielä täysin auki, mutta pelirasitus ei voi olla näkymättä joukkueen otteissa sunnuntaina.

Stuttgart on saanut valmistautua tähän otteluun rauhassa koko viikon ajan, ja rajusti alipelattu vierasvoitto houkuttelee tässä kohteessa. Schalke on kuitenkin laadukas kotiryhmä, joten kotivoiton mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon. Pelikupongille ruksimmekin sekä koti- että vierasvoiton.

Kohde 8: Hannover vs Augsburg – 2

Bundesliigan häntäpään taistelussa kohtaavat sarjajumbo Hannover ja putoamisviivan yläpuolella oleva Augsburg. Hannoverin tilanne näyttää synkältä. Piste-ero putoamisviivan yläpuolelle on kasvanut jo 6 pisteeseen eikä joukkueen viime aikojen vire lupaa kovinkaan valoista loppukautta. Tällä hetkellä sarjajumbo on peräti 6 ottelun tappioputkessa, joten Bundesliigassa pysyminen vaatii joukkueelta todella suurta ryhtiliikettä kevätkaudella.

Hyvin ei ole sujunut vierasjoukkueenkaan kausi. Augsburg on sentään putoamisviivan yläpuolella, mutta sarjasijoitus (15.) ei ole takuulla tyydyttänyt seurajohtoa tai faneja. Augsburgin loppukauden tavoitteena onki vain sarjapaikan varmistaminen ensi kaudeksi, joka näyttänee ainakin tällä hetkellä todennäköiseltä. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Augsburg oli vahvempi maalein 0-2 ja vierasjoukkue lähtee tähänkin otteluun ennakkosuosikkina. Hannoverin pelaaminen on ollut viime aikoina niin surkealla tasolla, että on vaikea uskoa sen kykenevän nappaavan tästäkään ottelusta sarjapisteitä. Nojaamme kohteessa kahdeksan vahvasti vierasvoittoon.

Kohde 9: Frosione vs Lazio – X2

Italian Serie A:han tälle kaudelle noussut Frosione joutuu taistelemaan debyyttikaudellaan tiukasti sarjapaikkansa puolesta. Tällä hetkellä joukkue majailee kolme pistettä putoamisviivan alapuolella sijalla 18. Viime viikkoina joukkue on napsinut arvokkaita sarjapisteitä, kun se on kerännyt edellisestä kolmesta sarjaottelustaan 6 sarjapistettä. Sunnuntaina joukkue tarvitsee kuitenkin jälleen lisäpisteitä, kun sarjaseiska Lazio saapuu kaupunkiin. Lazio on jäänyt ilman pisteitä vain kertaalleen edellisessä kuudessa liigaottelussaan, mutta epätasaiset otteet ovat vieneet roomalaisilta mahdollisuudet aivan sarjan kärkitiloihin. Himoitut Eurooppa-liigaan oikeuttavat sijoitukset ovat karanneet Laziolta jo tavoittamattomiin, joten loppukaudella roomalaiset keskittyvätkin lähinnä käynnissä oleviin Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Torstain avausosasta Lazio haki arvokkaan 1-1 tasatuloksen Galatasarayn vieraana, mikä takasi joukkueelle mainiot lähtökohdat kotiotteluun.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Lazio oli sarjanousijaa vahvempi maalein 0-2. Roomalaiset ovat tässäkin ottelussa ennakkosuosikin asemassa, mutta pelirasituksen tuomat haasteet aiheuttavat vierasjoukkueelle huolia tässä ottelussa. Turvaamme vierasvoiton tasapelimerkillä, sillä kotijoukkue tarvitsee kipeästi pisteitä tästä ottelusta.

Kohde 10: Athletic Bilbao vs Real Sociedad – 1X

Athletic Bilbao ja Real Sociedad mittelevät sunnuntain La Liga-kierroksella Baskimaan herruudesta. Kuuman paikallisottelut lähtökohdat ovat jännittävät, sillä Sociedad on parantanut otteitaan surkean alkukauden jälkeen. Athletic on edelleen Sociedadin edellä sijalla 7, mutta viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan baskiseura on voittanut vain kaksi. Eurooppa-liigassa sentään sujuu, sillä torstaina joukkue haki pudotuspelien avausosasta 0-1 vierasvoiton Marselleista. Sunnuntain paikallisottelu tulee Athleticille kuitenkin todella nopeasti, sillä matka- ja pelirasitus ei voi olla näkymättä kapealla kokoonpanolla operoivan joukkueen vireystasossa.

Joukkueiden neljä edellistä keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet pistejakoon ja tasaväkinen ottelu on odotusarvona myös sunnuntaina. Pistejako on enemmän kuin lähellä, sillä suurta eroa joukkueiden välillä on vaikea tehdä – kun huomioidaan kotijoukkueen pelirasitus. Tasapelin tueksi asetamme joka tapauksessa kotivoiton, sillä materiaalietu on kotijoukkueen puolella.

Kohde 11: Granada vs Valencia – 2

Todella heikon alkukauden pelannut Valencia lähtee jatkamaan nousukuntoaan häntäpään Granadan vieraana. Valencia nappasi viime viikoloppuna viimein ensimmäisen voittonsa Gary Nevillen alaisuudessa, kun seura nappasi kuin nappasikin 2-1 kotivoiton Espanyolista. Torstaina Valencia jatkoi voittovirettään Eurooppa-liigan neljännesvälierissä, kun se kaatoi itävaltalaisen Rapid Wienin kotikentällään tylyin 6-0 lukemin. Murskavoitto itävaltalaisista ei anna vielä kovinkaan suurta kuvaa Valencian todellisesta tasosta, mutta ainaki joukkue on päässyt vihdoin voittojen makuun. Sunnuntaina joukkue taistelee jälleen arvokkaista sarjapisteistä, kun se matkaa sarjapaikastaan taistelevan Granadan vieraaksi.

Granada on pudonnut kaksi pistettä putoamisviivan alapuolelle, joten myös se hamuaa ottelusta täysiä sarjapisteitä. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Granada on hävinnyt peräti 5, joten joukkueen loppukiri ei ole ainakaan vielä käynnistynyt. Vedonlyönnin kannalta tämä ottelu on hyvin kimurantti, sillä Valencian vieraspelaaminen on ollut todella heikkoa läpi kauden. Sen otteissa on kuitenkin näkynyt jo hieman piristymisen merkkejä, ja se lähtee otteluun pelirasituksestaan huolimatta selkeänä ennakkosuosikkina. Luotamme rohkeasti vierasvoittoon tässä kohteessa.

Kohde 12: Atletico Madrid vs Villarreal – 1

Atletico Madrid isännöi sunnuntain La Ligan jännitysnäytelmässä sarjanelosta Villarrealia. Atletico on sarjassa tällä hetkellä toisena, kuusi pistettä sarjakärki Barcelonan takana. Barca näyttää rynnivän tälläkin kaudella vastustamattomasti kohti mestaruutta, mutta Atleticolla riittää panosta vielä loppukaudella. Erityisen paljon joukkuetta motivoi paikallisvihollisen Realin lyöminen, joka vaanii pisteen Atleticosta jääneenä. Sunnuntaina Tico hakee jälleen täyttä pistepottia kotikentällään, kun kuuden ottelun tappiottomassa putkessa rullaava Villarreal saapuu Vicente Calderonille.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime kausina todella tasaväkisiä ja vähämaalisia. Edelliset neljä ottelua ovat päättyneet 1-0 voittoihin, joten maaleilla ei näiden joukkueiden kohtaamisissa ole mässäilty. Joukkueet ovat muutoinkin pelanneet paljon niukkamaalisia otteluita tällä kaudella, joten sunnuntain ottelusta voidaan perustellusti povata vähämaalista ja tasaväkistä. Villarrealilla on jonkin verran pelirasitusta, sillä se pelasi torstaina Eurooppa-liigan pudotuspelien avausosan. Tico on saanut latautua tähän otteluu rauhassa koko viikon ajan, ja kotikentällään Diego Simeonen miehistö on ollut vakuuttavassa lennossa. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 13: Roma vs Palermo – 1

Serie A:ssa neljäntenä majaileva AS Roma metsästää sunnuntaina arvokkaita sarjapisteitä. Aiemmin tällä viikolla Roma joutui nöyrtymään Mestarien liigan neljännesvälierissä Real Madridille, joka haki Stadio Olimpicolta 0-2 vierasvoiton. Tulos ratkaisi jo käytännössä jatkopaika kohtalon, sillä Roma tuskin pystyy iskemään kolmea maalia Santiago Bernabeulla. Nyt joukkue keskittyykin täysillä Serie A:n kärkitaisteluun. Mestarien liigan karsintoihin oikeuttava kolmospaikka on vain kahden pisteen päässä, ja roomalaiset tulevatkin tekemään kevätkaudella kaikkensa tavoitellessaan arvokasta europaikkaa.

Sunnuntaina Roma isännöi Palermoa, joka on sarjassa viidentenätoista. Palermon vieraspelaaminen on ollut sen verran heikkoa, että joukkueen pistesaalis tuski kasvaa kovana kotiryhmänä tunnetun Roman vieraana. Nojaamme tässä kohteessa vahvasti kotivoiton puoleen.

Kohde 14: Lille vs Lyon – X2

Ranskan Ligue 1’n kenties koko kauden suurimmat alisuorittajat Lille ja Lyon selvittelevät paremmuuttaan ylemmän keskikastin ottelussa. Sarjassa viidentenä oleva Lyon lähti haastamaan mestarisuosikkia PSG:tä, mutta jo syyskaudella kävi selväksi, ettei viime kaudella toiseksi sijoittuneesta Lyonista ole haastamaan Pariisin kuninkaallista joukkuetta. Lyonin pelaaminen on ollut läpeensä epävarmaa ja epätasaiset otteet ovat vieneet joukkueelta mahdollisuudet kärkisijoihin.

Helppoa ei ole ollut myöskään kotijoukkueella. Lille on sarjassa kolmantenatoista, ja krooninen maalinteko-ongelma on riivannut joukkuetta läpi kauden. 26:ssa sarjaottelussaan Lille on kyennyt maalintekoon vain 20 kertaa. Joukkueiden keskinäisestä kohtaamisesta voidaankin povata jälleen vähämaalista. Kauden aiempi keskinäinen kohtaaminen päättyi 0-0 pistejakoon, mikä lienee lähellä tälläkin kertaa. Lyon on ottelussa täpärä ennakkosuosikki, hivenen laadukkaamman hyökkäyspelinsä ansiosta. Vähämaalinen tasatulos tai vierasvoitto ovat todennäköisimmät lopputulemat tässä kamppailussa. Pelivalintamme on X2.

Pelaa rivimme Unibetilla!

Unibet vakio vakiovihjeetcom

Privacy Policy