Supertoto-vihjeet lauantai 23.1.2016

unibet-logo

Työviikko alkaa olemaan jälleen hiljalleen takanapäin, eli on aika siirtää katseet jo lauantaille. Unibetin Supertoton perinteisessä lauantain päärivissä on tällä viikolla 13 kohdetta, kun kohde kohde 9 Deportivo – Valencia on peruttu.

Yksittäisen voittajan takuupotti on kasvanut jo huimiin 120 000 euron lukemiin, joten nyt jos koskaan on aika kokeilla taitojaan Supertotossa!

Peliaika sulkeutuu lauantaina kello 17:o0!

Kohde 1: Manchester United vs Southampton – 1X

Ailahtelevasti Valioliigassa esiintynyt Manchester United hakee nousukunnolleen jatkua lauantain ottelukierroksella Southamptonia vastaan. Viime viikonloppuna United onnistui kuin onnistuikin hakemaan täydet sarjapisteet arkkivihollisen Liverpoolin vieraana maalein 0-1. Wayne Rooneyn 78. minuutilla iskemä 0-1 osuma riitti loputa täyteen pistepottiin, vaikka United olikin ottelussa luvalla sanoen todella heikko. Voitto nosti Unitedin kahden pisteen päähän sarjanelosesta Tottenhamista.

Southampton on voittanut kaksi edellistä otteluaan Valioliigassa, ja viime viikonloppuna Ronald Koemanin miehistö nappasi 3-0 kotivoiton West Bromwich Albionista. Vierasmatkoilla Sotonilla on ollut kuitenkin hankaluuksia koko kauden, kun se on kyennyt voittamaan vain kaksi kauden kymmenestä vierasottelustaan. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa United oli vahvempi maalein 3-2, vaikka Soton painoi ottelussa rajusti päälle varsinkin loppuhetkillä.

United on hävinnyt kehnosta alkukaudestaan huolimatta vain yhden kotiottelun tällä kaudella. Lukuisat tasapelit ja maalinteko-ongelmat ovat kuitenkin olleet punapaitojen riesana alkukaudella, eikä joukkue pysty taistelemaan tälläkään kaudella tosissaan Valioliigan mestaruudesta. United on tässä ottelussa luonnollisesti ennakkosuosikin asemassa, mutta vähämaalinen pistejako tuntuu todennäköisimmältä lopputulemalta. Pelivalintamme on 1X.

Kohde 2: Crystal Palace vs Tottenham – 2

Lontoolaisjoukkue Crystal Palace oli alkukauden yksi positiivisimmista yllättäjistä Valioliigassa. Viime aikoina joukkueen lentokeli on kuitenkin vaihtunut ailahteleviin otteisiin, ja edellisestä kuudesta ottelustaan joukkue on voittanut vain yhden. Joukkueen sarjasijoitus on pudonnut kahdeksanneksi, ja nykyisellä tahdilla joukkueen sarjasijoitus tulee painumaan kevätkaudella lähemmäksi keskikastia. Lauantaina Palace isännöi kovakuntoista Tottenhamia, joka tavoittelee kevätkaudella tiukasti sijoittumista neljän parhaan joukkoon. Edellisestä kuudesta ottelustaan Spurs on hävinnyt vain yhden, ja lontoolaisryhmä pitää hallussaan sarjan kuntopuntarin ykköstilaa.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Spurs oli vahvempi maalein 0-1, ja edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Palace on voittanut vain yhden. Spurs on kärsinyt vain yhden vierastappion tällä kaudella, ja etenkin joukkueen puolustuspeli on toiminut rautaisella tasolla. Argentiinalaismanageri Mauricio Pochettino onkin tehnyt upeaa työtä länsi-lontoolaisten peräsimessä, sillä vielä viime kaudella joukkueen pelaaminen oli todella ailahtelevaa. Aiemmin tällä viikolla Spurs etenki jatkoon Englannin FA Cupissa, kaadettuaan alkukauden sensaatijoukkue Leicesterin vieraskentällä maalein 0-2. Spurs lähteekin tähän otteluun hyvällä itseluottamuksella, joka saattaa kantaa sen tässäkin ottelussa täyteen pistepottiin. Vierasvoittoa kupongille.

Kohde 3: Leicester vs Stoke – X2

Lähes uskomattoman alkukauden pelannut Leicester lähtee katkaisemaan lauantaina kahden ottelun voitotonta putkeaan. King Power Stadiumille matkustaa lauantaina nousukuntoinen Stoke, joka majailee sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Hyvää työtä Stoken peräsimessä tehnyt Mark Hughes sai aiemmin tällä viikolla jatkosopimuksen, joka antoi englantilaismanagerille lisää työrauhaa projektilleen. Viime viikonlopun Valioliiga-kierroksella Stoke tasasi kotikentällään pisteet Arsenalin kanssa maalein 0-0. Stoke tavoittelee tällä kaudella jopa Eurooppa-liigan paikkoja, mutta taistelu euro-otteluihin oikeuttavista sijoituksista käy kuumana.

Leicesterin alkukauden huippukunto ei näytä taantuvan edes tammikuun otteluruuhkassa. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukon jaetulla ykköstilalla Arsenalin kanssa, joka on maalieronsa turvin Leicesterin edellä. Leicester taistelee tosissaan tällä kaudella jopa Mestarien liigan sijoituksista, sillä ero vitospaikkaan on kasvanut jo 7 pisteeseen. Kävi Leicesterille loppukaudella mitä tahansa, voi se olla tyytyväinen kauteensa jo tässä vaiheessa.

Joukkueiden kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa pisteet jaettiin lukemin 2-2. Joukkueiden väliset ottelut ovat olleet muutoinkin todella tasaväkisiä viime kausina ja tasaiset ovat lähtökohdat tälläkin kertaa. Leicester hävisi keskiviikkona FA Cupin uusintaottelussa Tottenhamille maalein 0-2, joten sen lepoaika ennen lauantain Stoke-ottelua on jäänyt lyhyeksi. Vierasjoukkue on sen sijaan saanut levätä koko viikon ajan, joten sen vireystila on aavistuksen parempi. Stoke on erittäin laadukas ryhmä, ja sillä on yllätyssauma tässä ottelussa. Leicester on vastaavasti ylisuorittanut koko kauden, mutta viime viikkoina sen pelaaminen on pätkinyt huomattavasti alkukautta enemmän. Ohitamme kotivoiton rohkeasti merkeillä X2.

Kohde 4: Watford vs Newcastle – 1X

Sarjanousija Watford yrittää kääntää tappiollisen vireensä Newcastlea vastaan. Tällä hetkellä Watford on sarjataulukossa komeasti sijalla 12, mutta viime aikojen kehno vire saattaa pudottaa sen hyvinkin nopeasti takaisin putoamistaisteluun. Vielä heikommin on sujunut Newcastlella, joka on tälläkin hetkellä putoamisviivan alapuolella. Ennen joulua näytti jo siltä, että Steve McClaren on onnistunut kääntämään Magpiesin vireen, mutta viimeisistä kuudesta liigaottelusta joukkue on kyennyt voittamaan vain yhden.

Newcastlen pelaaminen on ollut erityisen heikkoa juuri vierasmatkoilla. Kymmenestä vierasottelustaan joukkue on nimittäin kyennyt voittamaan ainoastaan kaksi. Watford on vastaavasti pelannut parhaat ottelunsa juuri kotipyhätössään, joten Newcastlelle voidaan povata tälläkin kertaa todella hankalaa iltapuhdetta. Magpies-manageri McClarenin asema seuran peräsimessä on jo toden teolla vaakalaudalla, ja tappio lauantain Watford-ottelusta saattaa sinetöidä englantilaismanagerin työpaikan kohtalon. Vierasjoukkueella on edelleen paljon loukkaantumishuolia, mutta niistä huolimatta tästä ottelusta voidaan odottaa äärimmäisen tasaväkistä. Pistejako tuntuu todennäköisimmältä lopputulokselta, mutta asetamme kohteeseen myös kotivoiton mahdollisuuden.

Kohde 5: West Bromwich Albion vs Aston Villa – 1X

Valioliigan sarjajumbo Aston Villa pyrkii jatkamaan nousukuntoaan West Bromwich Albionin vieraana. Aston Villa on surkean alkukautensa seurauksena pudonnut sarjan hännille, 10 pisteen päähän putoamisviivasta. Kaikki kilpailut mukaan lukien Villa ei ole kuitenkaan kärsinyt tappioita edelliseen neljään otteluun. Aiemmin tällä viikolla Villa eteni uusintaottelun kautta jatkoon FA Cupissa, ja viime viikonloppuna joukkue nappasi arvokkaan tasapelipisteen sarjakakkosta Leicesteriä vastaan. Toisaalta tasapelipisteet eivät juurikaan Villan tilannetta kohenna, sillä joukkue kaipaa kipeästi voittoja taistelussa sarjapaikastaan.

Sarjassa kolmantenatoista majaileva WBA pyrkii varmistelemaan loppukaudella keskikastin sijoituksen, vaikka joukkueen otteet ovatkin olleet todella ailahtelevia. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan WBA on voittanut kaksi. Ero putoamisviivaan on WBA:n onneksi 6 pistettä, joten aivan helpolla seura ei enää putoamistaisteluun joudu. Aston Villaa vastaan WBA pyrkii katkaisemaan kahden ottelun voitottoman putkensa Valioliigassa. WBA:n maalinteko-ongelmat ovat olleet kuitenkin niin suuria, että vähämaalinen pistejako ei tulisi yllätyksenä. Pelivalinnaksemme muotoutuu 1X.

Kohde 6: Sunderland vs Bournemouth – 1X

Putoamista vastaan taistelevat Sunderland ja Bournemouth kohtaavat lauantaina tärkeässä häntäpään kamppailussa. Viimeistä edellisenä majaileva Sunderland on neljä pistettä putoamisviivan alapuolella, ja Black Cats kaipaakin todella kipeästi täysiä sarjapisteitä Bournemouthia vastaan. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Sunderland on pystynyt voittamaan kaksi, mutta viime viikonloppuna se sai tukkapöllyä Tottenhamin vieraana loppulukemin 4-1. Bournemouth otti vastaavasti arvokkaan 3-0 kotivoiton Norwichista, joka kasvatti eron putoamisviivaan kolmeen pisteeseen.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Bournemouth oli vahvempi maalein 2-0, mutta lauantain ottelusta Bournemouthille saattaisi kelvata tasatuloskin. Bournemouth vahvisti hyökkäyspäätään tammikuun siirtoikkunassa AS Romasta lainalle saapuneella Juan Iturbella, joka teki debyyttinsä viime viikonlopun Norwich-ottelussa. Hyökkäyspeli onkin ollut Bournemouthin heikoin osa-alue, sillä joukkuetta on vaivannut Callum Wilsonin loukkaantumisen jälkeen krooninen maalinteko-ongelma.

Sunderland tarvitsee ehdottomasti täyden pistepotin tästä ottelusta, ja kotietu tekee siitä niukan ennakkosuosikin. Varmistamme kotivoiton vielä tasapelimerkillä, sillä molempien joukkueiden hyökkäyspeli on ollut tehotonta.

Kohde 7: Malaga vs Barcelona – 2

La Ligan sarjakakkonen Barcelona matkustaa lauantain kierroksella Malagan vieraaksi. Barca on jäänyt kaksi pistettä sarjakärki Atleticon taakse, mutta katalonialaiset ovat pelanneet yhden ottelun Atleticoa vähemmän. Lauantaina Barcalla onkin jälleen mahdollisuus kuroa madridilaisten sarjajohtoa umpeen.

Viime aikoina Barcelonaa ovat riivanneet lukuisat pistejaot, joiden ansiosta Atletico on noussut sarjan piikkipaikalle. Viimeisestä kuudesta liigaottelustaan Barca on pelannut tasan peräti kolme. Viime ottelussaan Barca teki kuitenkin selvää jälkeä sarjakutosta Athletic Bilbao’ta vastaan, voittaen baskiseuran kotikentällään maalein 6-0. Lionel Messi sai ottelussa niukan takareisivamman, joka saattaa pitää argentiinalaistähden sivussa lauantain Malaga-ottelusta.

Sarjataulukon sijalta 12 löytyvä Malaga on ollut viime viikkoina hyvässä vireessä. Viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan Malaga on hävinnyt vain yhden, ja seuran tavoite on yltää top 10-sijoituksille kevätkaudella. Erityisen vahvasti Malaga on esiintynyt juuri kotipyhätössään, jossa se on hävinnyt vain kahdesti tällä kaudella.

Malaga on ollut Barcalle hankala vastustaja viime kausina, mutta lauantain otteluun vierasjoukkue lähtee ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Barca haluaa nousta takaisin sarjan piikkipaikalle, joten joukkue lähtenee otteluun kovalla asenteella. Vierasvoittoa kupongille.

Kohde 8: PSG vs Angers – 1

Ranskan liigan ylivoimainen ykkösseura Paris Saint-Germain isännöi lauantaina kauden yllättäjäjoukkue Angersia. Vierasjoukkue Angers nousi vasta tälle kaudelle pitkän tauon jälkeen Ranskan pääsarjaan, ja on yllättänyt vakuuttavalla alkukaudellaan kaikki. Edellisestä kuudesta ottelustaan Angers on voittanut vain kaksi, mutta sen hivenen kehnosta vireestään huolimatta sarjassa edelleen kolmantena. Sijoitus on sarjanousijalle erinomainen suoritus, sillä joukkueen ennakoitiin joutuvan taistelemaan todella tiukasti jopa sarjapaikkansa puolesta.

Ylivoimaiseen tapaan sarjaa johtava PSG on repinyt eron pahimpaan kilpailijaansa Monacoon jo lähes käsittämättömään 21 pisteeseen. Mestaruustaistelu onkin ratkennut jo aikapäiviä sitten, ja PSG voi keskittyä loppukaudella ainoastaan Mestarien liigan voittamiseen. Kotikentällään PSG haluaa kuitenkin näyttää aina parastaan, ja sarjanousija Angers jäänee Pariisin kuninkaallisen joukkueen jalkoihin tässä kamppailussa. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 9: PERUTTU

Kohde 10: West Ham vs Manchester City – X2

Valioliigan alkukauden yllättäjäjoukkue West Ham lähtee jatkamaan hienoa kauttaan Manchester Citya vastaan. Viime kesänä seuraan saapunut kroatialaismanageri Slava Bilic on tehny lontoolaisjoukkueen peräsimessä hienoa työtä, sillä West Ham majailee sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena. Hienon alkukautensa aikana West Ham on onnistunut kaatamaan mm. Arsenalin, Cityn ja Liverpoolin. Joukkueen terävät vastahyökkäykset ja tiivis yhteispeli ovatkin tuottaneet sarjan huippujoukkueille paljon ongelmia.

Viime syyskuussa joukkueet kohtasivat Manchesterin Etihad Stadiumilla, kun West Ham haki upean 1-2 vierasvoiton, City-painostuksesta huolimatta. City on jäänyt ailahtelevien otteidensa seurauksena sarjasssa kolmanneksi, mutta ero kärkijoukkue Arsenaliin on ainoastaan yksi piste. City voikin nousta takaisin kärkikantaan viikonloppuna, mikäli se pystyy kukistamaan West Hamin. Helpolla täysi pistepotti ei varmasti irtoa tälläkään kertaa, sillä Citizens on ollut kehno vierasjoukkue tällä kaudella. West Ham pystyy aiheuttamaan jälleen ongelmia todella tiiviillä pelaamisellaan, eikä pistejakokaan olisi yllätys tässä ottelussa. Pelivalintamme on X2.

Kohde 11: Borussia Mönchengladbach vs Borussia Dortmund – 2

Bundesliigan mielenkiintoisessa kärkikamppailussa sarjakakkonen Dortmund matkaa lauantaina hankalaan vierasluolaan Borussia-Parkille. Kehnon alkukauden jälkeen valmentajaa vaihtanut Mönchengladbach on päässyt talven aikana lähes viime kauden tasolleen, ja joukkue onkin noussut sarjassa jo neljänneksi. Edellisestä kuudesta ottelustaan Mönchengladbach on hävinnyt vain yhden. Gladbachin ero sarjakolmoseen Herthaan on 3 pistettä, ja seura yrittääkin uusia viime kauden kolmostilansa kevätkauden aikana.

Surkean viime kauden pelannut Dortmund on esiintynyt tällä kaudella edukseen. Ylivoimainen kärkijoukkue Bayern on karannut jo 8 pisteen päähän, mutta sarjakolmonen Hertha on jäänyt vastaavasti Dortmundista jo 6 pisteen takaa-ajomatkalle. Dortmund onkin palannut tällä kaudella Bundesliigan ehdottomien huippujoukkueiden ryhmään. Dortmund on ollut myös yksi Bundesliigan parhaista vierasjoukkueista. Vierasvire tuleekin tarpeeseen, sillä Gladbach on tunnetusti kotikentällään äärimmäisen vaarallinen ryhmä.

Dortmund moukaroi Gladbachin joukkueiden kauden aiemmassa kohtaamisessa tylyin loppulukemin 4-0. Lauantain ottelusta odotetaan kuitenkin huomattavasti tasaväkisempää, vaikka Dortmund selkeä suosikki onkin. Sarja palaa lauantaina talvitauolta, joten molemmilla joukkueilla riittää takuulla virtaa tässä ottelussa. Dortmund on materiaaliltaan selkeästi vahvempi, ja uskomme sen nappaavan ottelusta täyden pistepotin.

Kohde 12: Granada vs Getafe – X2

La Ligan sarjakymppi Getafe lähtee jatkamaan lauantaina hienoa 6 ottelun tappiotonta putkeaan. Lauantaina Getafe matkustaa häntäpään Granadan vieraaksi, joka taistelee sarjapaikkansa puolesta. Granada on hävinnyt edelliset neljä otteluaan tylyllä maalierolla 16-1, ja joukkueen itseluottamus on ollut todella koetuksella viime viikkoina. Getafe sen sijaan taistelee tiukasti jopa sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon, vaikka sen vieraspelaaminen on ollut heikkoa. Getafe on kyennyt voittamaan ainoastaan yhden vierasottelun tällä kaudella. ja joukkue esiintyykin yleensä parhaiten kotikentällään.

Getafe on voittanut näiden joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä ottelusta ainoastaan yden, joten Granada on ollut sille vaikea vastus viime vuosina. Lähtökohtaisesti ottelusta voidaan odottaa vähämaalista ja tasaväkistä, mutta Getafe on aavistuksen lähempänä täyttä pistepottia. Vierasvoiton tueksi asetamme kuitenkin tasapelimerkin. Pelivalintamme on siis X2.

Kohde 13: Empoli vs AC Milan – 1X

Serie A:n sarjataulukossa kärkikolmikon ulkopuolelle valunut AC Milan lähtee haastamaan kovavireistä Empolia lauantain ottelukierroksella. Milan on sarjassa kuudentena, pisteen kahdeksantena olevaa Empolia edellä. Empoli on kuitenkin nousemassa taistelemaan jopa euro-kenttien sijoituksista, sillä se on voittanut 4 edellisestä kuudesta ottelustaan. Empolin hienon vireen takana on joukkueen loistava vieraspelaaminen, sillä Empoli on pisteissä mitattuna sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue.

Milanolaisilla ollut vastaavasti suuria ongelmia juuri vierasmatkoilla. Serie A:n kymmenestä vierasottelustaan Milan on kyennyt voittamaan ainoastaan kolme. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Milan oli vahvempi maalein 2-1, mutta lauantain vierasottelussa Milan on huomattavasti kovemman haasteen edessä. Empoli mainio talvivire voi kantaa sen tässäkin ottelussa täyteen pistepottiin, mutta ottelun match-up on sen verran tasapäinen, että varmistamme kohteen tasapelimerkillä.

Kohde 14: Vallecano vs Celta -2

Mainion alkukauden La Ligassa pelannut Celta on yllättänyt kaikki epäilijänsä vahvalla vireellään. Joukkuetta povattiin jopa sarjan keskikastiin alkukaudella, mutta parhaillaan Celta löytyy liigan sarjataulukosta tilalta 5. Joukkue taisteleekin loppukaudella tiukasti paikoista Euroopan kentille. Lauantaina Celta matkustaa häntäpään Vallecanon vieraaksi. Vallecano tarpoo peräti 7 ottelun voitottomassa putkessa, ja sen sarjapaikan pitäminen tulee olemaan työn ja tuskan takana kevätkaudella.

Celta on koko La Ligan toiseksi paras vierasjoukkue, kun se on hävinnyt vain 2 kauden yhdeksästä vierasmatkastaan. Viime aikoina Celtan pelaaminen on hivenen ailahdellut ja se on pudonnut aivan sarjan kärkitilojen ulkopuolelle. Joukkueiden materiaaliero on kuitenkin selkeä, ja Celta haluaa ehdottomasti jatkaa hienoa vieravirettään tässä ottelussa. Luotamme kamppailussa vierasvoittoon.

Rivin hinta: 25,60€

Pelaa rivi Unibetilla!

Privacy Policy