Supertoton vihjeet lauantai 2. tammikuuta

unibet logo vakiovihjeet

Vuosi 2016 käynnistyy Supertoton osalta viikon päärivillä. Kupongilta löytyy tälläkin viikolla jälleen lukuisia mielenkiintoisia futiskohteita, joissa on jaossa tärkeitä sarjapisteitä. Yksittäisen voittajan takuupotti vuoden ensimmäisessä Supertotossa on peräti 100 000 euroa.

Peliaika sulkeutuu lauantaina kello 17:00!

Kohde 1: Manchester United vs Swansea – 1

Valioliigan sarjakutonen Manchester United pyrkii palaamaan takaisin voittokantaan lauantain sarjakierroksella. Kaikki kilpailut mukaan lukien United ei ole kyennyt voittamaan edellisestä kahdeksasta ottelustaan ainuttakaan. Helppoa ei ole ollut sarjan häntäpään Swanseallakaan, joka on voittanut yhden viimeisestä kuudesta ottelustaan. Unitedia vastaan Swansea on sen sijaan esiintynyt viime vuosina loistavasti: viidestä edelliskohtaamisesta walesilaiset ovat voittaneet peräti neljä. Viimeisin voitto tuli aiemmin tällä kaudella, kun Swansea kaatoi Unitedin kotikentällään maalein 2-1.

United-manageri Louis van Gaal on tällä hetkellä valtavien paineiden alla. Seuran normaalisti kärsivälliset fanit ovat kyllästyneet hollantilaismanagerin pelitapaan, ja seurajohdolta on vaadittu toimia koko syyskauden ajan. Lauantaina van Gaalin onkin luotsattava joukkueensa vihdoin voittoon, säilyttääkseen työpaikkansa Old Traffordilla. Van Gaalin onneksi Unitedin pelaaminen oli maanantain Chelsea-ottelussa hyvällä tasolla, vaikka joukkue jäikin jälleen 0-0 pistejakoon. Lauantain kierroksella punapaidat pyrkivätkin jatkamaan siitä, mihin maanantaina jäivät. Luotamme Unitedin palaavan vihdoin voittojen tielle, sillä joukkueella ei ole enää varaa menettää enempää sarjapisteitä.

Kohde 2: Arsenal vs Newcastle – 1

Valioliigaan kärkeen viikolla noussut Arsenal lähte puolustamaan johtoasemaansa Newcastlea vastaan. Tykkimiehet nousivat tasapisteisiin Leicestrin kanssa, mutta lontoolaisten parempi maaliero nosti joukkueen sarjan kärkeen. Toinen kilpailija Manchester City on jäänyt jo kolmen pisteen päähän, joten Tykkimiehillä on lauantaina oivallinen mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoa entisestään. Lauantain vastustaja Newcastle ei ole parhaimmasta päästä, sillä joukkue on pudonnut jälleen putoamisviivan alapuolelle. Magpiesin surkea alkukausi näytti jo kääntyvän positiivisempaan suuntaan, kun joukkue kaatoi peräkkäisinä viikkoina sekä Liverpoolin että Tottenhamin, mutta edellisestä kolmesta ottelustaan joukkue on kerännyt vaivaisen yhden sarjapisteen.

Arsenal on voittanut joukkueiden edelliset viisi keskinäistä kohtaamista, ja se lähtee tähänkin otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Arsenal on kärsinyt koko alkukauden ajan loukkaantumishuolista, joka on selkeästi vaikuttanut sen otteiden tasaisuuteen. Hyvänä esimerkkinä tästä on joukkueen viime viikko: ensin Tykkimiehet nappasivat upean 2-1 kotivoiton Manchester Citystä, mutta viikonloppuna joukkue hävisi Southamptonin vieraana tylyin 4-0 lukemin. Viime viikonloppuna Arsenal palasi kuitenkin jälleen voittojen tielle, kaadettuaan sarjanousija Bournemouthin maalein 2-0. Arsenal ei varmasti halua menettää helppoja sarjapisteitä, ja se lähtenee tähän otteluun hyvällä asenteella. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 3: Leicester vs Bournemouth – 12

Aiemmin kuluvalla viikolla sarjan piikkipaikalta pudonnut Leicester pyrkii palaamaan takaisin voittokantaan kahden ottelun tauon jälkeen. Vastaansa alkukauden sensaatiojoukkue saa sarjanousija Bournemouthin, joka on ollut mainiossa pelivireessä viime viikkoina. Viime kierroksella joukkue hävisi Arsenalille maalein 2-0, joka oli sille ensimmäinen tappio kuukauteen. Leicester on sen sijaan poikkeuksellisessa tilanteessa tällä kaudella, kun se ei ole kyennyt voittamaan kahdessa edellisottelussaan. Joukkueen pelaamisessa ei ole varsinaisesti muuttunut mikään, mutta sen pelitapa alkaa olemaan jo vastustajien tiedossa. Toisaalta myös sen edelliskierrosten vastustajat ovat olleet kovaa luokkaa, kun se on kohdannut sekä Liverpoolin että Manchester Cityn.

Ottelusta voidaan odottaa hyvällä syyllä todella viihdyttävää, sillä etenkin Bournemouth pyrkii hyökkäämään rohkeasti jokaista vastustajaansa vastaan. Leicester on sen sijaan tehnyt kaikista joukkueista eniten maaleja Valioliigassa, joten maalintekovoimaa löytyy myös kotijoukkueelta runsain mitoin. Leicesterin otteluissa on muutoinkin nähty paljon maaleja tällä kaudella, ja tämän ottelun maaliodotusarvo on korkealla. Kotijoukkue on ottelussa selkeä ennakkosuosikki, mutta Bournemouth on ehdottomasti yllätysvalmis ryhmä. Leicesterin tuhkimotarina tulee päättymään jossain vaiheessa, eikä vierasvoittokaan olisi suuren suuri yllätys tässä ottelussa. Pelikupongille ruksimme sekä koti- että vierasvoiton.

Kohde 4: West Bromwich Albion vs Stoke – X2

Kaksi edellistä otteluaan voittanut Stoke yrittää jatkaa voittokulkuaan WBA:n vieraana. Sarjakymppi Stoke pelasi materiaaliinsa nähden heikon alkukauden, mutta viimeisestä kuudesta liigaottelustaan joukkue ei ole hävinnyt kuin yhden. WBA on sarjataulukossa muutaman sijan Stoken alapuolella kolmantenatoista. Viimeisestä kuudesta liigaottelustaan Tony Pulisin miehistö on voittanut vain yhden. Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella Stoken Britannia Stadiumilla, kun WBA haki tiukan taistelun jälkeen 0-1 vierasvoiton. Edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi ja kertaalleen joukkueet ovat tasanneet pisteet. Tasaista on siis ollut viime kausina.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet rutkasti vähämaalisia otteluita tällä kaudella. Molempien managerien pelitavoissa puolustuspelin pitävyys on arvoastekoissa korkealla. Etenkin WBA-manageri Tony Pulisin pelitapa on suorastaan esihistoriallinen, sillä joukkue saattaa puolustaa todella alhaalta jopa kotiotteluissaan. Vähämaalinen pistejako on tässä ottelussa enemmän kuin lähellä, sillä WBA pyrkii varmasti jälleen hyydyttämään vastustajansa hyökkäyspelin. Stoke on pelannut viime viikkoina kuitenkin hyvin, ja se on ottelussa huomattavasti lähempänä voittoa kuin WBA. Pelikupongille merkeiksi X ja 2.

Kohde 5: Sunderland vs Aston Villa – 1X

Valioliigan lauantain jumbokamppailussa kohtaavat Sunderland ja Aston Villa. Sunderland on sarjassa viimeistä edellisenä ja Villa viimeisenä. Molemmat seurat ovat ehtineet vaihtaa surkean alkukautensa aikana jo managereitaan. Sunderlandia managerin vaihdos piristi hetkellisesti, mutta viimeisestä kuudesta liigaottelustaan ”Black Cats” on voittanut vain yhden. Villa ei ole sen sijaan pystynyt voittamaan kuluvalla kaudella kuin yhden ottelun. Villan piste-ero putoamisviivan yläpuolelle on kasvanut jo hurjaan 11 pisteeseen, joka lienee joukkueelle tekemätön rasti loppukaudella. Sunderlandin tilanne on sentään hieman lohdullisempi, kun ero putoamisviivan yläpuolelle on 7 pistettä. Molemmat joukkueet tulevat olemaan kevätkaudella kovan paikan edessä, kun joukkueet yrittävät puolustaa sarjapaikkojaan.

Joukkueiden edelliset viisi keskinäistä kohtaamista eivät lupaa Sunderlandille hyvää. Näistä kohtaamisista Sunderland ei ole nimittäin kyennyt voittamaan ainuttakaan, mutta tässä ottelussa se on vanhoista tilastoista huolimatta niukka ennakkosuosikki. Villa on ollut surkea vierasjoukkue syyskaudella, ja sen voitto olisi tässäkin ottelussa iso yllätys. Vähämaalinen pistejako lienee todennäköisin lopputulos, mutta kupongille ruksimme myös kotivoiton mahdollisuuden.

Kohde 6: Norwich vs Southampton – X2

Nousijajoukkue Norwich isännöi lauantain Valioliiga-kierroksella Southamptonia. Kanarianlinnut ovat esittäneet nousunsa jälkeen ajoittain hyviäkin otteita, ja joukkue taistelee tiukasti sarjapaikkansa puolesta kevätkaudella. Tällä hetkellä Norwich on sarjassa viidentenätoista, 3 pistettä putoamisviivan paremmalla puolella. Norwich on saanut etenkin viime aikoina hyviä tuloksia, kun se on hävinnyt vain kaksi viimeisestä kuudesta liigaottelustaan. Lauantaina Norwich isännöi todella ailahtelevasti pelannutta Southamptonia. Tapaninpäivänä Southampton pöllytti Arsenalia kotikentällään tylyin 4-0 lukemin, mutta vain pari päivää myöhemmin Ronald Koemanin valmentama Soton hävisi West Hamin vieraana maalein 2-1. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Soton on hävinnyt peräti neljä.

Southamptonilla on ollut alkukaudella jopa yllättävänkin suuria ongelmia. Hienoa työtä debyyttikaudellaan seuran peräsimessä tehnyt Koeman ei ole saanut joukkuetta esiintymään tasaisesti tällä kaudella. Sarjasijoitus kahdestoista ei ole heikko, mutta parempaankin olisi tällä pelaajamateriaalilla eväitä. Etenkin vierasmatkoilla satamakaupungin joukkueella on ollut vaikeuksia, kun se on kyennyt voittamaan ainoastaan kaksi kauden yhdeksästä vierasmatkastaan. Norwichia vastaan se on kuitenkin vahvemman pelaajamateriaalinsa ansiosta niukka ennakkosuosikki. Norwichille tämäkin ottelu on kuitenkin elintärkeä, sillä se kaipaa kipeästi pisteitä tiukassa häntäpään taistelussa. Ohitamme kohteessa kotivoiton, mutta tasapelin mahdollisuus on enemmän kuin järkevää huomioida.

Kohde 7: Espanyol vs Barcelona – 2

La Ligan kuumassa paikallisottelussa kohtaavat Espanyol ja Barcelona. Katalonialaisseurojen keskinäiset välienselvittelyt ovat olleet viime kausina Barcelonan juhlaa, kun Blaugrana on voittanut joukkueiden edelliset viisi keskinäistä kohtaamista. Barca on ollut tälläkin kaudella huimassa lennossa. Tällä hetkellä joukkue johtaa sarjaa maalieron turvin Atleticoon, joka on pelannut vieläpä yhden ottelun katalonialaisia enemmän. Toinen verinen kilpailija Real Madrid on sen sijaan jäänyt kahden pisteen päähän, ja myös Realilla on yksi ottelu Barcaa enemmän pelattuna.

Espanyol majailee sarjan keskikastissa sijalla 13. Ero putoamisviivaan on kasvanut kuuteen pisteeseen, ja seura tuntuukin olevan tällä hetkellä turvallisilla vesillä. Edellisestä kuudesta ottelustaan Espanyol on voittanut kaksi. Kotikentällään Espanyol on pelannut hyvin läpi syyskauden, sillä se on hävinnyt ainoastaan kaksi kauden kahdeksasta kotimatsistaan. Barcelonalla on sen sijaan ollut hivenen ongelmia juuri vierasmatkoillaan, mutta sen pitäisi kyetä nappaamaan ottelusta täysi pistepotti tästä huolimatta. Barcan hyökkäyspelaaminen on ollut loistavalla tasolla, ja luotamme tässä kohteessa vierasvoittoon.

Kohde 8: Middlesbrough vs Derby – 1

Englannin Championshipssa nähdään lauantaina mielenkiintoinen kärkiottelu. Sarjakärki Middlesbrough isännöi sarjassa toisena olevaa Derbya. Joukkueiden piste-ero on vain yksi piste, joten luvassa on huippujännittävä kärkitaistelu. Molemmat joukkueet ovat kiinni suorassa nousupaikassa Valioliigaan, joka on molempien ryhmien ykköstavoite tällä kaudella. Molemmat ryhmät ovat olleet hyvässä vedossa viime aikoina, kun kumpikaan joukkue ei ole hävinnyt edelliseen kuuteen sarjaotteluun. Middlesbrough on voittanut tasaisessa Championshipissa peräti viisi edellisestä kuudesta liigaottelustaan.

Middlesbrough on ollut Derbylle lähes ylitsepääsemätön vastustaja viime kausina. Viimeisestä neljästä kohtaamisesta Middlesbrough on voittanut kolme ja pelannut tasan yhden. Aiemmin tällä kaudella joukkueet tasasivat pisteet Derbyn kotikentällä maalein 1-1. Derby on ollut koko Championshipin paras vierasjoukkue, kun se on hävinnyt vain yhden 12:sta vierasmatkastaan. Middlesbrough on vastaavasti hävinnyt vain yhden kotiottelun koko kaudella. Tasaväkinen ottelu on odotusarvona, kun sarjan huippujoukkueet kohtaavat toisensa. Middlesbrough on kuitenkin äärimmäisen kova kotijoukkue, joka on tässä ottelussa lähellä täyttä pistepottia.

Kohde 9: Burnley vs Ipswich – 12

Championshipin kärkipään kamppailussa sarjavitonen Burnley isännöi sarjakutosta Ipswichia. Vierasjoukkue Ipswich on sarjan kovavireisimpiä ryhmiä, kun joukkue on voittanut neljä viimeisestä kuudesta ottelustaan. Huipputasaisessa Championshipissa pitkät voittoputket ovat äärimmäisen harvinaisia, ja Ipswichin viime aikojen saldo on vakuuttava. Kotijoukkue Burnley on sen sijaan voittanut vain kaksi viimeisestä kuudesta liigaottelustaan. Molemmat joukkueet ovat vielä kiinni playoff-karsintapaikoissa, ja joukkueiden unelmana siintää nousu Valioliigaan. Burnley on ollut sarjassa yksi parhaista kotijoukkueista, kun taas Ipswich on koko Championshipin toiseksi vahvin vierasryhmä. Ottelun lähtökohdat ovatkin huippumielenkiintoiset.

Burnleyn kahden edellisen kotiottelun maaliero on tyrmäävä 8-0, joten helpolla Derby ei tule jatkamaan hyvää vierasvirettään. Edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Burnley on voittanut kolme ja Ipswich kaksi. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Ipswich nappasi 2-0 kotivoiton, joten Burnley lähtenee otteluun vahvalla kostomentaliteetilla. Ottelu on todella kimurantti vedonlyönnin kannalta. Molemmat joukkueet haluavat napata täydet kolme pistettä, joten kupongille on järkevintä ruksia molempien joukkueiden voitot. Pelivalintamme on siis 1 2.

Kohde 10: Birmingham vs Brentford – X2

Kohde 10 on aiempien kohteiden tapaan Englannin Champinshipia. Perinteinen divariseura Birmingham kohtaa toistamiseen tällä kaudella Brentfordin. Edellinen kohtaaminen päättyi Brenfordin Griffin Parkilla Birminghamin 0-2 vierasvoittoon, mutta viime aikoina Brentford on ollut hyvässä pelivireessä. Edellisestä kuudesta sarjaottelustaan Brentford on hävinnyt ainoastaan yhden. Samaan aikaan Birmingham on voittanut vain kaksi viimeisestä kuudesta liigaottelustaan. Ottelun lähtökohdat ovat huipputasaiset, sillä seurat ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 9 ja 8. Tätä tukee myös ottelun pelijakauma.

Etenkin Birmingham on pelannut paljon vähämaalisia otteluita syyskaudella, eikä tästäkään ottelusta odoteta suurta maali-iloittelua. Vierasjoukkue on aavistuksen omainen ennakkosuosikki tässä ottelussa, mutta äärimmäisen tasainen match-up on kyseessä. Ohitamme kotivoiton rohkeasti merkeillä X2.

Kohde 11: Watford vs Manchester City – X2

Sarjakolmonen Manchester City matkaa lauantaina huippukuntoisen Watfordin vieraaksi. Valioliigaan täksi kaudeksi palannut Watford on pelannut yllättävän vahvan alkukauden. Kesällä rajusti vahvistunut joukkue on sarjassa yhdeksäntenä, ja tällä hetkellä joukkue on Valioliigan kuntopuntarin joukkue numero uno. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Watford on voittanut peräti neljä ja hävinnyt vain yhden.

City menetti aiemmin tällä viikolla mahdollisuutensa kiriä Arsenalin piste-eroa umpeen, kun se jäi 0-0 pistejakoon Leicesterin vieraana. Pistejako sopi Arsenalille erityisen hyvin, sillä tuloksen ansiosta joukkue nousi sarjakärkeen. Tällä hetkellä City on sarjassa kolmantena, kolme pistettä Tykkimiesten takana. Vieraskentillä Cityllä on ollut koko kauden ongelmia. Yhdeksästä Valioliigan vierasottelustaan Citizens on kyennyt voittamaan ainoastaan kolme. Watford on vastaavasti kerännyt enemmän pisteitä vierasmatkoiltaan kuin kotikentällään.

City on ottelussa selkeä ennakkosuosikki, mutta sillä on myös ottelussa isot paineet täyteen pistepottiin. Sarjakärki Arsenalin pistejohto ei saa enää kasvaa, joten ottelu on Citylle lähes pakkovoiton paikka. Watford pääsee sen sijaan otteluun paineettomasta tilanteesta, ja se saattaa kyetä riistämään Cityltä vähintään pisteen. Pelivalinnaksi muotoutuukin X2.

Kohde 12: Atletico Madrid vs Levante – 1

La Ligassa sarjakakkonen Atletico hakee jälleen täyttä pistepottia, kun jumbojoukkue Levante matkustaa Vicente Calderonille. Atletico on sarjan piikkipaikalla tasapisteissä Barcelonan kanssa, joka on madridilaisten edellä maalieron turvin. Viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan Atletico on voittanut viisi. Levante on sen sijaan sarjan hännillä, ja se on voittanut vaivaiset kaksi ottelua koko syyskaudella. Ei tuhlata tähän kohteeseen turhaan varmistusmerkkejä, sillä Atleticon pitäisi jyrätä surkean Levanten yli kotipyhätössään.

Kohde 13: Sporting vs Porto – 1X

Portugalin liigan kärkiottelussa perinteinen suurseura Porto matkustaa sarjakakkosen Sportingin vieraaksi. Porto johtaa sarjaa pisteen erolla Sportingiin, joten ottelun lähtökohdat ovat huippujännittävät. Porto ei ole hävinnyt hienolla alkukaudellaan vielä ainuttakaan ottelua Portugalin pääsarjassa. Joukkueen neljäntoista sarjaottelun saldo on vakuuttava 11-3-0. Heikosti ei ole pelannut Sportingnkaan, joka on hävinnyt vain yhden ottelun kuluvalla kaudella. Sporting on ollut Portolle viime vuosina hankala vastustaja, sillä Porto on voittanut vain yhden joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta. Kotipyhätössään Sporting on ollut syyskaudella voittamaton, joten helpolla Porto ei tule nappaamaan täyttä pistepottia tälläkään kertaa.

Pistejako sopisi kärkiottelusta ainakin Portolle, joka haluaa pitää piikkipaikkansa viikonlopunkin kierroksen jälkeen. Sporting pyrkii kuitenkin hakemaan raivoisasti täyttä pistepottia, jonka johdosta asetamme pelikupongille tasapelin ohella kotivoiton.

Kohde 14: Malaga vs Celta – X2

La Ligan alkukauden yllättäjäryhmä Celta kohtaa lauantain sarjakierroksella Malagan. Celta on sarjassa upean alkukautensa jälkeen neljäntenä, kun taas muutoksia kokenut Malaga on sarjassa yhdentenätoista. Celtan hienon alkukauden takeena on ollut joukkueen loistava vierasvire: kahdeksasta vierasottelustaan joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden. Joukkueen upea alkukauden vire on hivenen taipumaan päin, mutta se on silti hävinnyt vain kaks edellisestä kuudesta sarjaottelustaan. Malagan pelaaminen on sen sijaan parantunut huomattavasti viime kierroksilla, ja se on hävinnyt vain yhden edellisestä kuudesta liigaottelustaan.

Celta on ennakkosuosikki ottelussa, mutta Malaga pystynee antamaan Celtalle kunnollisen haasteen kotikentällään. Pistejaon mahdollisuus kannattaa huomioida tässä kohteessa, sillä Malaga on päässyt mukavaan pelivireeseen heikon alkukauden jäljiltä. Pelivalintamme on X2.

Pelaa rivimme Unibetilla!

Privacy Policy