Supertoto-vihjeet lauantai 26. joulukuuta

Unibet vakio vakiovihjeetcom

Jouluherkut ovat hädin tuskin sulaneet mahassa, kun Englannin liigakentillä palataan tositoimiin jo tapaninpäivänä. Unibetin Supertotossakaan turhia joulutaukoja ei vietellä, sillä lauantaina on vuorossa jälleen kerran täysi 14 kohteen kierros.

Yksittäisen voittajan takuupotti on tapaninpäivänä massiivinen 115 000 euroa!

Rivin peliaika sulkeutuu lauantaina kello 17:00.

Kohde 1: Liverpool vs Leicester – X2

Huikean alkukauden pelannut Leicester lähtee puolustamaan sarjajohtoaan tapaninpäivänä Anfield Roadille. Vastaansa sarjakärki saa Liverpoolin, joka on hävinnyt peräti kolme edellisestä kuudesta liigaottelustaan. Viime sunnuntaina Liverpool kärsi nöyryyttävän vierastappion Watfordille, kun sarjanousija kyykytti merseysidelaisia tylyin loppulukemin 3-0. Jurgen Kloppin kuherruskuukausi liverpoolilaisseuran peräsimessä onkin päättynyt ja joukkueen materiaalin keveys on alkanut näkymään tuloksissa.

Leicesterin syyskausi on ollut vastaavasti uskomaton tuhkimotarina. Vain yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt Leicester on ollut huimassa vedossa, kun se on voittanut edellisestä kuudesta liigaottelustaan viisi. Tällä hetkellä Leicester johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Arsenaliin. Erityisen hyvin Leicesterin peli on toiminut juuri vierasmatkoilla, sillä se ei ole kärsinyt vielä ainuttakaan tappiota vieraskentillä tällä kaudella.

Liverpoolin pelaaminen on ailahdellut todella pahasti myös Jurgen Kloppin alaisuudessa. Upeiden voittojen vastapainona joukkue on menettänyt huonon asenteensa seurauksena lukuisia helppoja sarjapisteitä ennalta heikompia vastustajia vastaan. Lauantaina joukkue on jälleen kovan paikan edessä, kun se lähtee Leicesterin sarjajohdosta huolimatta otteluun ennakkosuosikkina. Materiaalietu on Liverpoolin puolella, mutta Leicesterin itseluottamus hipoo tällä hetkellä taivaita. Ottelusta voidaan odottaa huippumielenkiintoista ja todella tasaista, jossa pistejako ei yllättäisi. Lapulle asetamme myös kovavireisemmän vierasjoukkueen voiton.

Kohde 2: Chelsea vs Watford – 1X

Hämmästyttävän heikosti alkukaudella pelannut Chelsea teki viikko takaperin kovan ratkaisun, kun se irtisanoi portugalilaismanageri Jose Mourinhon tehtävästään. Surkeista tuloksista huolimatta Mourinho nautti edelleen seuran fanien suosiosta, kun viime viikonlopun Sunderland-ottelussa katsomossa näkyi edelleen Mourinhoa tukevia kylttejä. Sunderland-ottelussa vetovastuussa oli apuvalmentaja Steve Holland, mutta tapaninpäivän Watford-ottelussa joukkuetta luotsaa ensimmäistä kertaa hollantilaismanageri Guus Hiddink.

Aivan ensimmäistä kertaa Hiddink ei ole lontoolaisseuran peräsimessä, sillä valmensihan meritoitunut valmentajavelho Chelseaa edellisen kerran vuonna 2009. Hiddinkin päätehtävä on herättää joukkueen alisuorittaneet tähtipelaajat Cesc Fabregas, Diego Costa ja Eden Hazard, jotka olivat huhujen mukaan suurimpia kapinapäällikköjä syyskauden tappioputken aikana.

Hiddinkin debyyttiottelussa vastaan asettuu sarjanousija Watford, joka on ollut yksi syyskauden positiivisimmista yllättäjistä. Tälle kaudelle takaisin Valioliigaan noussut Watford on noussut huiman viime viikkojen vireensä ansiosta sarjataulukossa jo seitsemänneksi. Kuudesta edellisestä ottelustaan Watford on voittanut neljä ja joukkueen itseluottamus hipoo pilviä. Lauantaina se on kuitenkin hankalassa paikassa, kun se kohtaa sisuuntuneen Chelsea-miehistön, joka haluaa takuulla näyttää parastaan uudelle managerilleen. Kotivoiton tueksi asetamme tasapelinkin mahdollisuuden, sillä Watfordin kovaa virettä ei tule aliarvioida.

Kohde 3: Manchester City vs Sunderland – 1

Sarjakolmonen Manchester City pyrkii palamaan takaisin voittokantaan tapaninpäivänä. Maanantaina Citizens hävisi sarjan kärkiottelussa Arsenalille, kun lontoolaiset nappasivat elintärkeän 2-1 kotivoiton. Cityn puolustuspelaaminen oli maanantain ottelussa totutun epävarmaa, kun joukkueen kapteeni Vincent Kompany oli edelleen poissa puolustuslinjasta. Tappio saattoikin nousta mestaruustaistelun kannalta jopa yllättävän tärkeäksi, sillä Arsenal pystyi repimään eron Cityyn jo viiteen pisteeseen.

Joulun jälkeisessä ottelussa City isännöi tyvipään Sunderlandia, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa viimeistä edellisenä. Edellisestä kuudesta ottelustaan ”Black Cats” on kyennyt sentään voittamaan kaksi, mutta vierasmatkoilla sillä on ollut suunnattomia ongelmia koko kauden ajan. Sunderland on koko Valioliigan surkein vierasryhmä, kerättyään yhdeksästä vierasottelustaan vaivaiset neljä sarjapistettä. City on voittanut neljä joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta eikä sillä ole yksinkertaisesti varaa menettää helppoja sarjapisteitä tiukassa kärkitaistelussa. Luotamme kotivoiton toteutumiseen kohteessa kolme.

Kohde 4: Tottenham vs Norwich – 1

Mainion alkukauden pelannut Tottenham Hotspur isännöi tapaninpäivän taistossa sarjanousijaa Norwichia. Spurs on hävinnyt syyskaudella ainoastaan kaksi ottelua Valioliigassa ja vain Leicester on kärsinyt vähemmän tappioita kuin Spurs. Viime viikonlopun Valioliiga-kierroksella Spurs palasi takaisin voittojen tielle, kun lontoolaiset hakivat Southamptonin vieraana arvokkaan 0-2 vierasvoiton. Norwich jysäytti sen sijaan viime lauantain suurimman yllätyksen, kun se haki alavireisen Manchester Unitedin vieraana täyden pistepotin loppulukemin 1-2.

Spursin hienon alkukauden takeena on ollut joukkueen loistavasti toiminut puolustuspeli. Argentiinalaismanageri Mauricio Pochettino on uhrannut kesäharjoittelussa paljon aikaa juuri puolustuspelin organisointiin, joka oli Spursin murheen kryyninä viime kaudella. Seitsemässätoista Valioliiga-ottelussa Spurs on päästänyt vaivaiset 14 maalia. Spurs tavoitteleekin tällä kaudella tosissaan top 4-sijoituksia, kun Manchester United, Chelsea ja Liverpool ovat kontanneet alkukaudella.

Spurs halunnee jatkaa hyvää virettään myös joulupyhinä, sillä taistelu top 4-sijoituksista käy ennennäkemättömän kuumana. Luotamme Spursin nappaavan täyden pistepotin ailahtelevasti pelanneen Norwichin kustannuksella, jonka puolustuspeli ei ole vakuuttanut.

Kohde 5: Aston Villa vs West Ham – X2

Birminghamin Villa Parkilla kohtaavat tapaninpäivänä alavireiset Aston Villa ja West Ham. Sarjajumbo Villa on kyennyt voittamaan vain yhden ottelun surkean syyskautensa aikana ja se on ehtinyt vaihtamaan jo valmentajaakin. Edellisestä kuudesta ottelustaan Villa on kerännyt vaivaiset 3 pistettä. Kovin paljon paremmin ei ole sujunut West Hamillakaan, joka tarpoo parhaillaan kuuden ottelun voitottomassa putkessa. Lontoolaisten edellisestä kuudesta ottelusta peräti viisi on päättynyt pistejakoon ja ”Hammers” onkin ollut yksi Valioliigan tasapeliherkimmistä ryhmistä.

Heikosta viime aikojen vireestään huolimatta West Ham on edelleen yksi Valioliigan kovimmista vierasryhmistä. Hienon alkukautensa aikana se kaatoi vierasmatkoillaan Chelsean, Arsenalin, Liverpoolin ja Manchester Cityn, joten täysin vahingossa joukkueen sarjasijoitus (kahdeksas) ei ole tullut. Viime viikonloppuna West Ham jäi 0-0 pistejakoon Swansean vieraana, joka oli sille neljäs tasapeli peräjälkeen. Kahden alavireisen joukkueen kohtaamisessa pistejako ei olisi iso yllätys, sillä kumpaakin joukkuetta on vaivannut tehottomuus. West Ham on kuitenkin huomattavasti iskukykyisempi joukkue ja Villa-miehistön pelihuumori on tällä hetkellä pohjalukemissa. Pelivalinnaksi muotoutuu X2.

Kohde 6: Bournemouth vs Crystal Palace – X2

Vahvalla alkukaudellaan kaikki yllättänyt Crystal Palace pyrkii jatkamaan hyvää alkukauttaan Bournemouthin vieraana. Edellisestä kuudesta ottelustaan neljä voittanut lontoolaisryhmä on Valioliigan sarjataulukossa upeasti kuudentena ja joukkue tappelee tällä kaudella tiukasti sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Parhaillaan Palace on neljän ottelun tappiottomassa putkessa ja viime viikonlopun sarjakierroksella Alan Pardew’n valmentama ryhmä kaatoi Stoken maalein 1-2.

Sarjanousija Bournemouth on päässyt vaikean alkukauden jälkeen hienoon lentoon. Viime viikonlopun kierroksella kaatui WBA maalein 1-2, joka kasvatti Bournemouthin tappiottomien otteluiden putken jo viiteen. WBA-voiton ohella sarjanousija on kaatanut viime viikkoina hallitsevan mestarin Chelsean sekä sarjavitosen Manchester Unitedin. Tapaninpäivänä Bournemouth isännöi kuitenkin kovakuntoista Palacea, joka on ollut syyskaudella yksi parhaista vierasjoukkueista.

Ottelusta voidaan povata perustellusti hyvin tasaväkistä, eikä tässä ottelussa ole selkeää ennakkosuosikkia. Palacen vahvempi materiaali ja loistava vierasvire tekevät siitä kuitenkin niukahkon ennakkosuosikin. Tasapelikään ei yllättäisi, mutta luotamme vierasryhmän nappaavan täyden pistepotin.

Kohde 7: Swansea vs West Bromwich Albion – 1X

Alavireiset Swansea ja WBA kohtaavat lauantain Valioliiga-kierroksella. Walesilaisjoukkue Swansea on valahtanut surkean viime aikojen vireensä seurauksena jo putoamisviivan alapuolelle. Alkukaudella Swansea kärkkyi vielä jopa top 6-sijoituksia, mutta edellisestä kuudesta ottelustaan joukkue ei ole voittanut ainuttakaan. Viime viikonloppuna sen voitoton putki sai jatkoa, kun se jäi kotikentällään 0-0 pistejakoon West Hamia vastaan. Helppoa ei ole ollut West Bromwich Albionillakaan, joka on voittanut vain yhden edellisestä kuudetsa sarjaottelustaan.

WBA on voittanut joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta kolme, kun Swansea on joutunut tyytymään kahteen voittoon. Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat toisensa kotikentällään, ja kotietu nouseekin tälläkin kertaa suureen asemaan. Swansea oli ottelussa West Hamia vastaan hyvällä pelipäällä, mutta lukuisista maalipaikoistaan huolimatta se ei kyennyt kääntämään ottelua edukseen. Tapaninpäivänä Swansea haluaakin varmasti palata takaisin voittojen tielle, ja se on ottelussa huomattavasti lähempänä täyttä pistepottia kuin WBA. Kahden alavireisen joukkueen kohdatessa tasapelin mahdollisuus on kuitenkin suuri, jonka huomioimme myös pelivalinnassa. Kupongille merkeiksi 1 ja X.

Kohde 8: Blackburn vs Middlesbrough – X2

Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissa sarjakärki Middlesbrough matkaa Blakburnin vieraaksi. Middlesbrough tavoitteli viime kaudella tiukasti nousua Valioliigaan, mutta kevätkaudella joukkueen pelivire ailahteli siinä määrin, että joukkue joutui jäämään vielä tälle kaudelle Championshipiin. Tällä kaudella Middlesbrough tavoittelee kuitenkin nousua tosissaan ja se on ollut syyskaudella hyvässä lennossa. Kuudesta edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut viisi eikä se ole kärsinyt Championshipissa tappioita yli kuukauteen.

Blackburnilla on ollut alkukaudella hankalaa. Sarjasijoitus 14 ei takuulla tyydytä seurajohtoa, mutta viime aikoina joukkueen pelissä on alkanut näkymään merkkejä paremmasta. Viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan Blacburn on hävinnyt vain yhden. Blackburnin ongelmana on ollut lukuisat tasapelit, sillä joukkue on yksi Championshipin tasapeliherkimmistä joukkueista. Middlesbrough on joukkueista selkeästi vahvempi, mutta kotietu tasoittaa voimasuhteita jonkin verran. Varmistetaan vierasvoitto vielä tasapelin mahdollisuudella.

Kohde 9: Hull vs Burnley – 1

Championshipin kärkipään ottelussa Hull ja Burnley ottavat mittaa toisistaan tapaninpäivän otteluruuhkassa. Viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonnut Hull tavoittelee tällä kaudella välitöntä paluuta Valioliigaan, ja joukkueen alkukausi onkin ollut hyvä. Hull on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, vain kolme pistettä suorasta nousupaikasta. Burnley hengittää Hullin niskaan kolmen pisteen päässä viidentenä, ja myös Burnley unelmoi Valioliiga-noususta.

Hull on hävinnyt vain yhden kotiottelun tällä kaudella ja se on sarjakärki Middlesbrough’n jälkeen sarjan kovakuntoisin kotiryhmä. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan se on kuitenkin voittanut vain kaksi. Myös Burnleyn pelaaminen on ollut alavireistä viime aikoina, kun se on voittanut vain yhden viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan. Hull on pelannut syyskaudella todella vähämaalisia otteluja ja sen ottelut eivät olekaan tarjonneet kovinkaan suurta jalkapalloviihdettä syyskaudella. Vähämaalinen kotivoitto tuntuukin todennäköisimmältä lopputulokselta, sillä Burnleyn pelivire on ollut vahvasti alavireinen.

Kohde 10: Ipswich vs QPR – X2

Championshipin sarjakutonen Ipswich isännöi Queens Park Rangersia. Lontoolaisjoukkue QPR on pelannut vaihtelevan alkukauden. Kotikentällään joukkue on esittänyt ajoittain jopa loistavia otteita, kun se on hävinnyt vasta yhden kotiottelun tällä kaudella. Vierasmatkoilla joukkueen pelaaminen on ollut viime kausien tapaan todella heikkoa ja epätasaiset otteet ovat vieneet siltä runsaasti sarjapisteitä. Tällä hetkellä QPR:n sarjasijoitus on kahdestoista ja playoff-karsintapaikat ovat karanneet jo 5 pisteen päähän.

Ipswich on tiukasti kiinni viimeisessä playoff-paikassa, mutta sen takana hengittävät pisteen päässä Birmingham, Sheffield ja Cardiff. Joukkue joutuukin taistelemaan todella lujaa kevätkaudella, mikäli se mielii pitää paikkansa kuuden parhaan joukossa. Viime viikonlopun sarjakierroksella Ipswich kärsi 0-1 kotitappion Derbylle eikä joukkueen materiaali ole aivan sarjan kärkijoukkueiden tasoa. QPR:n materiaali on sen sijaan täysin riittävä jopa Championshipin kärkitaisteluun ja viime aikoina joukkueen pelissä onkin näkynyt piristymisen merkkejä. Edellisestä kuudesta ottelustaan QPR on hävinnyt vain yhden. Ohitamme kohteessa ylipelatun kotivoiton merkeillä X2, sillä vierasjoukkueen pelaajamateriaali on kotijoukkuetta vahvempi.

Kohde 11: Derby vs Fulham – 1

Valioliiga-nousua tavoitteleva Derby County saa kotikentälleen vieraita Lontoosta. Derby on tällä hetkellä sarjassa toisena, eli kiinni suorassa nousupaikassa Valioliigaan. Fulhamin alkukausi on ollut sen sijaan karmaiseva, ja joukkue majailee putoamisiivan tuntumassa sijalla 18. Tällä hetkellä lontoolaisjoukkue tarpoo kuuden ottelun voitottomassa putkessa. Derbyllä sen sijaan kulkee. Viiden ottelun tappioton putki sai jatkoa viime viikonloppuna, kun se haki arvokkaan 0-1 vierasvoiton Ipswichistä. Viimeisestä kuudesta liigaottelustaan Derby on voittanut neljä.

Derby on hävinnyt syyskaudella ainoastaan yhden kotiottelun, eikä sillä pitäisi olla suuria ongelmia napata täyttä pistepottia Fulhamia vastaan. Fulhamin itseluottamus on pohjalukemissa, eikä sen pelaamisessa tunnu toimivan tällä hetkellä mikään osa-alue. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 12: Wolves vs Reading – X2

Championshipin tyvipäässä majaileva Wolves isännöi tapaninpäivän kierroksella Readingia. Molempien joukkueiden alkukausi on ollut lievä pettymys. Reading on sarjassa yhdentenätoista, joka ei ole varmasti tyydyttänyt nousupaikkoja tavoittelevaa joukkuetta. Edellisestä kuudesta ottelustaan Reading on voittanut kaksi ja hävinnyt peräti neljä. Kovin paljon vahvemmin ei ole sujunut Wolvesillakaan, joka on kyennyt voittamaan vain yhden edellisestä kuudesta liigaottelustaan.

Wolves ei ole kyennyt voittamaan Readingia joukkueiden edellisessä viidessä keskinäisessä ottelussa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti, joista Reading voitti yhden ja toisessa päädyttiin pistejakoon. Pistejako ei olisi suuren suuri yllätys tälläkään kertaa, sillä kahden alavireisen joukkueen kohtaamisesta ei odoteta kovinkaan suurta jalkapallotaidetta. Wolves on ollut kehno kotijoukkue ja Reading on näistä ryhmistä hivenen laadukkaampi. Tasapelin tueksi asetamme kupongille myös vierasvoiton.

Kohde 13: Newcastle vs Everton – X2

Umpisurkean alkukauden jälkeen hyvään vireeseen äitynyt Newcastle on saanut kerättyä edellisestä kolmesta sarjaottelustaan peräti 7 sarjapistettä. Voitot Tottenhamista ja Liverpoolista nostivat alisuorittaneen Magpiesin sarjataulukossa jo putoamisviivan yläpuolelle, mutta joukkue ei voi vielä huokaista helpotuksesta. Tapaninpäivänä Newcastle kohtaa kotikentällään sarjakympin Evertonin, jonka riesana ovat olleet lukuisat tasapelitulokset. Edellisestä kuudessa Valioliiga-ottelussa Everton on tasannut pisteet peräti neljästi. Viime viikonloppuna Everton joutui taipumaan kotikentällään sarjakärki Leicesterille, joka haki täyden pistepotin Goodison Parkilta loppulukemin 2-3.

Ottelu on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä Newcastle on päässyt hyvään vireeseen viime aikoina. Everton on joukkueista kuitenkin huomattavasti laadukkaampi, ja se on tässä ottelussa ehdottomasti lähempänä voittoa. Pistejako ei tulisi kuitenkaan yllätyksenä, sillä Toffeesilla on ollut hankaluuksia kääntää tasaisia otteluita edukseen.

Kohde 14: Southampton vs Arsenal – 2

Lontoolaisjoukkue Arsenal pyrkii jatkamaan hyvää virettään Southamptonin vieraana. Maanantaina Arsenal otti elintärkeän 2-1 kotivoiton sarjan kärkiottelussa Manchester Cityä vastaan. Voitto Citystä kasvatti Arsenalin eron manchesterilaisseuraan jo neljään pisteeseen. Sarjakärki Leicester on sen sijaan vain kaksi pistettä Arsenalin edellä, joten Tykkimiehet voivat nousta sarjakärkeen jo viikonloppuna.

Southamptonin alkukausi on ollut hankala ja se on pudonnut kehnon viime viikkojen vireensä seurauksena jo kärkikymmenikön ulkopuolelle. Edellisestä kuudesta ottelustaan Soton on kyennyt voittamaan ainoastaan yhden. Viime viikonloppuna satamakaupungin ylpeys hävisi Tottenhamille lukemin 2-0.

Arsenal pelissä toimii tällä hetkellä käytännössä jokainen osa-alue. Jopa joukkueen viime kausina parjattu puolustuspeli on osoittanut tasonsa tällä kaudella, kun se on päästänyt yhdessä Manchester Unitedin ja Tottenhamin kanssa vähiten maaleja Valioliigassa. Odotamme Tykkimiesten upean lentokelin jatkuvan myös Sotonin vieraana, ja pelikupongille ruksimme merkiksi vierasvoiton.

Pelaa rivimme Unibetilla!

unibet logo vakiovihjeet

Privacy Policy