Supertoton vihjerivi 9. tammikuuta

unibet-logo

Vuoden 2016 toinen Unibetin Supertoton vihjerivimme pursuaa tälläkin viikolla huippumielenkiintoisia kohteita. Englannin Valioliiga on viikonloppuna tauolla, mutta kupongilta löytyy perinteikkään FA Cupin otteluita. Cup-futiksen ohella kohteita on mm. La Ligasta ja Serie A:sta, joten kattaus on tälläkin viikolla monipuolinen.

Yksittäiselle voittajalle on luvassa tälläkin viikolla houkutteleva 100 000 euron jättipotti.

Rivin peliaika sulkeutuu lauantaina 9. tammikuuta kello 17:00!

Kohde 1: Arsenal vs Sunderland – 1

Valioliigan piikkipaikalle siirtynyt Arsenal hakee jatkopaikkaa Englannin perinteisessä FA Cupissa. Kolmannella kierroksella Arsenal saa vastaansa toisen Valioliigajoukkueen Sunderlandin, jonka alkukausi on ollut sysimusta. ”Black Cats” on onnistunut voittamaan Valioliigassa vain neljä ottelua, sen sarjasijoituksen ollessa viimeistä edellinen. Sunderlandin ainoa tavoite loppukaudella onkin pitää sarjapaikka myös ensi kaudeksi, mutta edellisestä kuudesta ottelustaan joukkue on kyennyt keräämään vain kolme pistettä.

Arsenalin alkukausi on ollut muiden suurjoukkueiden tapaan ailahteleva. Tapaninpäivänä joukkue koki musertavan 4-0 vierastappion Southamptonille, mutta sen jälkeen joukkue voitti tyylipuhtaasti sekä Bournemouthin että Newcastlen. Ennen joulua Tykkimiehet kaatoivat tärkeässä kärkiottelussa Manchester Cityn, jonka ansiosta joukkue kykeni repimään eroa pahimpaan kilpailijaansa.

Arsenal kohtaa ensi keskiviikkona tärkeässä Valioliigaottelussa Liverpoolin, joka on kyennyt kaatamaan Jurgen Kloppin alaisuudessa jo Cityn ja Chelsean. Ranskalaismanageri Arsene Wenger halunneekin säästellä joitakin avainpelaajiaan lauantain Sunderland-ottelussa, mutta täysin reservimiehistöllä Arsenalilla ei ole varaa pelata tässäkään ottelussa. Sunderlandin keskittyminen on käännetty täysillä Valioliigan putoamistaisteluun, eikä sillä ole tällä hetkellä motivaatiota eikä leveyttä pelata FA Cupin otteluita. Luotamme ottelussa Arsenalin jatkopaikkaan.

Kohde 2: Norwich vs Manchester City – X2

Valioliigan sarjakolmonen Manchester City kohtaa FA Cupin kolmannella kierroksella Norwichin. Kanarianlinnut nousivat tälle kaudelle takaisin Valioliigaan, ja joukkue pyrkii säilyttämään sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi. Tällä hetkellä joukkueen tilanne näyttääkin alkukautta valoisemmalta, sillä se on noussut 6 pistettä putoamisviivan yläpuolelle sijalle 15. Edellisestä kuudesta ottelustaan Norwich on hävinnyt vain kaksi. Citizens sen sijaan taistelee tiukasti Valioliigan mestaruudesta. Epätasaiset otteet ovat kuitenkin pudottaneet sen sarjassa kolmanneksi, kun sarjakärki Arsenal on repinyt eron kolmeen pisteeseen.

FA Cup on Citylle tälläkin kaudella tärkeä turnaus, vaikka sen päätavoitteet ovatkin Valioliigassa ja Mestarien liigassa. Menestyminen Euroopassa vaatisi kuitenkin suoranaista ihmettä, ja Valioliigassakin Arsenal vaikuttaa liian vahvalle tällä hetkellä. FA Cup saattaakin hyvin olla Cityn ainoa mahdollisuus voittaa pokaali tällä kaudella. Cityn vieraspelaaminen on ollut kuitenkin luvalla sanoa kehnoa tällä kaudella, joten helpolla se ei tule jatkopaikkaa nappaamaan Norwichin vieraana.

Norwich on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan ja joukkue pääsee lähtemään tähän otteluun paineettomasta tilasta. Cityn materiaalietu on ilmeinen, mutta joukkue joutunee säästelemään tässä ottelussa joitakin avainpelaajiaan. Varmistamme vierasvoiton tasapelin mahdollisuudella, sillä Norwichin motivaatio on tämän ottelun alla huippulukemissa.

Kohde 3: West Ham vs Wolves – 1

Vahvan alkukauden Valioliigassa pelannut West Ham hamuaa jatkopaikkaa Englannin FA Cupissa. Kolmannella kierroksella lontoolaiset isännöivät Championshipin Wolvesia, joka majailee Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ylemmässä keskikastissa. West Ham on ollut tällä kaudella viime kauden tapaan todella hankala vastustaja kaikille Valioliigan joukkueille. Väkevän alkukautensa aikana ”The Hammers” on kaatanut mm. Arsenalin, Manchester Cityn ja Liverpoolin. Täysin sattumalta joukkueen sarjasijoitus (kuudes) ei ole siis tullut.

Edellisestä kuudesta ottelustaan West Ham on pelannut tasan peräti neljä, mutta toisaalta joukkue ei ole myöskään kärsinyt tappiota viime aikoina. Vuoden ensimmäisellä Valioliiga-kierroksella West Ham kaatoi kotikentällään Liverpoolin maalein 2-0, joka nosti lontoolaisryhmän sarjassa komeasti kuudenneksi. Cup-ottelut kiinnostavat joukkuetta varmasti, sillä cup-mestaruuden kautta joukkueelle voi aueta paikka jopa Euroopan kentille. Luotamme kotijoukkueen nappaavan jatkopaikan tästä parista.

Kohde 4: WBA vs Bristol – 1

Championshipin jumbojoukkueisiin lukeutuva Bristol City ui tällä hetkellä syvissä vesissä. Seura on tavoitellut muutaman kauden ajan nousua Valioliigaan, mutta viimeiset kaksi kautta ovat olleet seuralle todella hankalia. Tällä hetkellä Bristol löytyy Championshipin sarjataulukosta sijalta 22. FA Cupin kolmannella kierroksella joukkue matkustaa Valioliigassa kahdentenatoista olevan West Bromwich Albionin vieraaksi. WBA on pelannut kelvollisen alkukauden Valioliigassa, ja se on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan. WBA:ta varmasti kiinnostaa menestyä myös FA Cupissa, johon kaikki muut joukkueet eivät panosta aivan täysillä.

Bristolin tilanne on hyvin päinvastainen WBA:han verrattaessa: sillä ei ole minkäänlaista mielenkiintoa kamppailla cupin jatkopaikoista tällä kaudella, kun seura joutuu taistelemaan tosissaan Championshipista putoamista vastaan. Luotamme WBA:n materiaali- ja motivaatioedun johdattavan kotijoukkueen vähämaaliseen kotivoittoon.

Kohde 5: Everton vs Dagenham & R – 1

Valioliigajoukkue Everton saa FA Cupin kolmannella kierroksella vastaansa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Dagenhamin. Everton nappasi aiemmin tällä viikolla liigacupin semifinaalien ensimmäisessä osaottelussa arvokkaan 2-1 kotivoiton Citystä, joka antoi seuralle mahdollisuudet edetä jopa cupin finaaliin asti. Lauantaina Everton tavoittelee jatkopaikkaa myös FA Cupissa, jossa menestyminen on seuralle tärkeää. Valioliigassa joukkue majailee tällä hetkellä sijalla 11, ja joukkueen mahdollisuuden eurokenttiin oikeuttaviin sijoituksiin ovat kovasta kilpailusta johtuen hankalat.

FA Cupissa menestyminen voi tuoda Evertonille sen tavoitteleman paikan Euroopan kentille, joten liverpoolilaisjoukkue tulee takuulla panostamaan turnaukseen tälläkin kaudella. Divariseura Dagenhamia vastaan joukkueen pitäisi jyrätä helppoon voittoon, vaikka se joukkue tuleekin säästelemään joitakin avainpelaajiaan tässä ottelussa peliruuhkasta johtuen. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 6: Doncaster vs Stoke – 1X

Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla operoiva Doncaster kohtaa FA Cupin kolmannella ottelukierroksella Stoken. Valioliigassa kymmenentenä majaileva Stoke hävisi aiemmin tällä viikolla liigacupin semifinaalissa Liverpoolille maalein 0-1, joten joukkueen unelma finaalipaikasta kävi hankalaksi. Nyt seura onkin asettanut tavoitteensa jo FA Cupissa menestymiseen, ja se aloittaa unelmansa tavoittelun vierasottelulla Doncasteria vastaan.

Doncaster on League One’ssa ylemmässä keskikastissa sijalla 11. Edellisestä viidestä ottelustaan Doncaster on hävinnyt vain yhden, ja joukkueen nykyvire onkin nousujohteinen. Menestyminen cup-kilpailussa olisi Doncasterille ylpeyden aihe, sillä vastus on koventunut kierros kierrokselta. Stoke on keskellä peliruuhkaa, kun se pelaa ensi viikon alkupuolella Valioliigaa ja aiemmin tällä viikolla joukkue kohtasi Liverpoolin liigacupissa. Kohteessa 6 yllätyksen mahdollisuus on olemassa, sillä Stoken pelaaminen on ailahdellut. Cupissa nähdään joka kausi yllättäviäkin tuloksia, ja luotamme tässä ottelussa sellaiseen. Pelivalinnaksi muotoutuu 1X.

Kohde 7: Barcelona vs Granada – 1

La Ligan sarjakakkonen Barcelona pyrkii nousemaan lauantain sarjakierroksella takaisin La Ligan piikkipaikalle. Viime viikolla Barcelona jäi paikallisottelussa Espanyolia vastaan 0-0 tasapeliin. Samaan aikaan Atletico voitti oman sarjaottelunsa, joka nosti madridilaisseuran Barcan ohi sarjan piikkipaikalle. Barca sai kuitenkin heti tällä viikolla revanssin paikallisvihollisestaan, kun se nappasi jatkopaikan Espanjan cupissa 4-1 kotivoitolla.

Lauantain kierroksella Barcelonan kotivireen tulee mittaamaan Granada, jonka alkukausi on ollut hankala. Granada on täpärästi putoamisviivan yläpuolella sijalla 17, mutta se joutunee taistelemaan loppukaudella raivoisasti sarjapaikkansa puolesta. Aiemmin tällä viikolla Granada putosi Espanjan cupista, kun se hävisi Valencian vieraana tylyin loppulukemin 4-0.

Barcelona ei ole hävinnyt tällä kaudella ainuttakaan kotiottelua Camp Noulla. Kaiken kaikkiaan se on kärsinyt vain yhden pistemenetyksen kotikentällään, mikä ei lupaa Granadalle kovinkaan valoisaa iltaa Barcan vieraana. Uskomme sisuuntuneen Barcelonan nappaavan ottelusta runsasmaalisen kotivoiton, sillä se haluaa ehdottomasti kuroa yhden ottelun enemmän pelanneen Atleticon sarjajohdon umpeen.

Kohde 8: Lyon vs Troyes – 1

Lyon on yksi Ranskan liigan perinteikkäimmistä suurseuroista. Viime kaudella joukkue taisteli tiukasti jopa mestaruudesta, kunnes PSG:n loppukauden huima vire johdatti pariisilaiset jälleen mestaruuteen. Lyon vaikutti taistelevan sarjan kärkitiloista myös tällä kaudella, mutta surkea viime aikojen vire on pudottanut joukkueen katastrofaalisesti sijalle 9. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Lyon on kerännyt hämmästyttävästi vain yhden pisteen ja seuran fanit ovat vaatineet äänekkäästi muutoksia. Lauantaina joukkue isännöi sarjajumboa Troyesia, joka ei ole voittanut surkean alkukautensa aikana vielä yhden yhtä ottelua.

Viime viikonloppuna Lyon eteni sentään Ranskan cupissa jatkoon, kun se kaatoi divariseura Limogesin maalein 7-0. Seuran valmennus toivookin varmasti murskavoiton herättäneen joukkueen pelaamaan myös Ranskan liigassa, jossa seuralla on edelleen mahdollisuudet Euroopan kentille. Lauantaina sen vireen on kuitenkin käännyttävä voitolliseksi, kun se kohtaa jumbojoukkue Troyesin. Muussa tapauksessa muutokset valmennusjohdossa ovat enemmän kuin todennäköisiä. Joukkueiden materiaaliero on ilmeinen kotijoukkueen hyväksi, vaikka sen pelaajisto on alisuorittanut rajusti viime kuukausina. Luotamme ottelussa kuitenkin kotivoittoon, sillä Lyonilla ei ole enää yksinkertaisesti varaa menettää pisteitä.

Kohde 9: Fiorentina vs Lazio – 1

Italian Serie A:n kuumassa ottelussa kohtaavat sarjakolmonen Fiorentina ja yhdeksäntenä oleva Lazio. Fiorentina on pudonnut viime viikkoina sarjan piikkipaikalta pois, mutta se on silti tiukasti kamppailemassa sarjan mestaruudesta kevätkaudella. Ero sarjakärki Interiin on vain pisten, ja koko kärkinelikko on kolmen pisteen sisällä. Serie A:n mestaruustaistelu onkin tällä kaudella poikkeuksellisen jännittävä, kun lukuisia pelaajamenetyksiä kokenut ennakkosuosikki Juventus antoi muille joukkueille rutkasti etumatkaa alkukaudella.

Fiorentina tavoittelee kevätkaudella jopa mestaruutta, kun taas Lazion tavoitteet ovat Eurooppa-liigaan oikeuttavissa sijoituksissa. Paikallisvihollinen Roma on kuitenkin karannut jo 9 pisteen päähän, joten Lazion mahdollisuuden Euroopan kentille ovat enää minimaaliset. Lazion vire on ollut todella laskusuuntainen, sillä se on voittanut vain yhden edellisestä kuudesta ottelustaan. Lauantaina se onkin todella kovan paikan edessä, kun se kohtaa äärimmäisen kovan kotijoukkueen Fiorentinan. Kotijoukkue ei varmasti halua menettää tässä kamppailussa pisteitä, kun mestaruustaistelu käy kuumimmillaan. Kotivoittoa pelikupongille.

Kohde 10: Sevilla vs Athletic – 1X

La Ligan alkukauden yksi suurimmista alisuorittajista on ollut Sevilla. Viime kaudella viidenneksi sijoittunut ja Eurooppa-liigan mestaruuden valloittanut joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Kehuttu manageri Unai Emery ei ole saanut joukkuetta aivan viime vuotiselle tasolle, kun seuran pelaajistossa tapahtui isoja muutoksia kesän aikana. Uudet hankinnat eivät ole missään vaiheessa täysin sopeutuneet joukkueen vaativaan pelitapaan, joka on hidastanut Sevillan tahtia alkukaudella. Kehno alkukausi johti myös seuran putoamiseen Mestarien liigasta.

Lauantain sarjakierroksella kovana kotiryhmänä tunnettu Sevilla isännöi sarjakutosta Athleticia. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime kausina tasaisia, ja kotivoittoihin painottuvia. Edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta peräti neljä on päättynyt kotivoittoon, kun joukkueet ovat jakaneet pisteet vain kertaalleen. Heikosta alkukaudestaan huolimatta Sevilla on ollut tälläkin kaudella väkevä kotiryhmä, kun se on hävinnyt yhdeksästä kotiottelustaan vain kaksi. Athleticilla on ollut sen sijaan ongelmia juuri vierasmatkoillaan, joten Sevilla on tässä ottelussa täpärä ennakkosuosikki. Varmistamme kotivoiton tasapelin mahdollisuudella.

Kohde 11: Manchester United vs Sheffield United – 1

Valioliigan alkukauden alisuorittaja Manchester United tavoittelee jatkopaikkaa perinteikkäässä FA Cupissa. Valioliigan puolella seuran mestaruushaaveet ovat jo käytännössä menneet, sillä sarjakärki Arsenal on repinyt eron jo yhdeksään pisteeseen. FA Cupissa joukkue sen sijaan tavoittelee voittoa, sillä cup lienee sen ainoa mahdollisuus voittaa pokaali tällä kaudella. Etenkin seuran kritisoidulle hollantilaismanagerille Louis van Gaalille cupin voitto olisi tärkeä, sillä seuran managerin yllä on leijunut koko kauden ajan isoja kysymysmerkkejä.

FA Cupin kolmannella kierroksella United isännöi Old Traffordilla Championship-joukkue Sheffield Unitedia. Championshipissa sijalla 7 majaileva Sheffield tavoittelee tiukasti sarjanousua tällä kaudella, vaikka joukkue ei olekaan Championshipin vahvimpia ryhmiä.

United katkaisi viime viikonlopun sarjakierroksella 9 ottelun voitottomien otteluiden putkensa, joka antoi van Gaalille ainakin hivenen lisäaikaa. Joukkueen suurimpana ongelma on ollut tehoton hyökkäyspeli, johon pääsyyllisenä pidetään juuri van Gaalin hidasta pelitapaa. Viime lauantain Swansea-ottelussa joukkueen kärkimiehet Wayne Rooney ja Anthony Martial saivat kuitenkin tärkeät onnistumiset maalien muodossa, joka saattaa osaltaan vapauttaa joukkueen pelaamista. FA Cup on joukkueelle sekä itseluottamuksen että menestyksen kannalta elintärkeä, ja luotamme punaisten paholaisten jyräävän tästä otteluparista vastustamattomasti jatkoon.

Kohde 12: Montpellier vs Bordeaux – 1

Ranskan Ligue 1’n keskikastin kamppailussa Montpellier hakee hyvälle kotivireelleen katkoa Bordeaux’a vastaan. Bordeaux on ollut yksi alkukauden suurimmista pettymyksistä, ja seuran sarjasijoitus viidestoista ei ole takuulla tyydyttänyt seuran intohimoisia faneja. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Bordeaux on voittanut vain yhden, joten kovin paljon parempaa sijoitusta sille ei voi povata loppukaudellakaan.

Montpellier on päässyt mukavaa vireeseen viime aikoina, ja se sarjan kuntopuntarissa kuudentena. Sarjataulukossa Montpellier on noussut jo sijan Bordeaux’n edelle sijalle 14, ja joukkueiden vireystilat ovatkin hyvin päinvastaiset. Edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Montpellier ei ole toisaalta voittanut ainuttakaan, ja Bordeaux’sta onkin muodostunut sille jo pienimuotoinen kirous. Toisaalta Bordeaux on ollut tällä kaudella umpisurkea vierasjoukkue, ja se tavoittelee edelleen kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

Ohitamme tässä kohteessa vierasvoiton mahdollisuuden, sillä Bordeaux’n pelaaminen on tällä hetkellä todella heikkoa. Kupongille ruksimme rohkeasti suoran kotivoiton.

Kohde 13: Real Madrid vs Deportivo – 1

Real Madridin seurajohto teki alkuviikolla sen, mitä siltä on odotettu koko alkukauden ajan. Paljon kritiikkiä osakseen saanut Rafa Benitez sai lähteä Valenciaa vastaan pelatun 2-2 tasatuloksen jälkeen, vaikka Real on hävinnyt vain yhden edellisestä kuudesta ottelustaan. Sarjataulukossakin Los Blancos on vain 4 pistettä sarjakärki Atleticon takana, mutta Realin seurajohdon kärsivällisyys ei riittänyt tälläkään kertaa pitkäjänteisempään työhön. Valmennusvastuun otti seuralegenda Zinedine Zidane, joka on toiminut aiemmin seuran B-joukkueen valmentajana. Aikoinaan maailman parhaana pelaajana tunnettu Zidane yrittää nostaa Realin loppukaudella mukaan mestaruustaisteluun.

Debyyttiottelussa Zidane hakee avausvoittoa Deportivoa vastaan, joka on pelannut hyvän alkukauden. Seitsemäntenä majaileva Deportivo on hävinnyt vain yhden edellisestä kuudesta sarjaottelustaan, ja seura tavoittelee jopa Eurooppa-liigaan oikeuttavia sijoituksia kevätkaudella. Real on voittanut seurojen väliset edelliset viisi keskinäistä kohtaamista, ja kotijoukkue lähtee tähänkin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Valmentajan vaihdos saattaa piristää Realin otteita ainakin hetkellisesti, eikä runsasmaalinenkaan kotivoitto tulisi yllätyksenä. Pelivalintamme kohteessa 13 on kotivoitto.

Kohde 14: Roma vs AC Milan – 1X

Italian perinteiset suurseurat AS Roma ja AC Milan ovat pelanneet jälleen värikkäät alkukaudet. Takaisin paluuta huipulle tavoitteleva Milan on ehtinyt vaihtamaan jo valmentajaakin alkukaudella, mutta kärkisijat ovat edelleen turhan kaukana. Tällä hetkellä Milan on sarjavitosesta Romasta viiden pisteen päässä, kun roomalaiset pitävät hallussaan viimeistä Eurooppa-liigaan oikeuttavaa sijoitusta. Roma on tosin voittanut vain yhden edellisestä kuudesta sarjaottelustaan, kun tasapelit ovat olleet sen riesana viime viikkoina.

Joukkueet ovat pelanneet paljon tasaväkisiä kamppailuja viime kausina. Peräti kolme joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta on päättynyt pistejakoon. Molemmat joukkueet ovat olleet totutun vahvoja kotikentillään, mutta vierasmatkoilla etenkin Milanin pelaaminen on ollut kehnoa. Tilastot huomioiden vierasvoiton pelaaminen on turhan riskialtista, mutta pistejako ei tulisi yllätyksenä tässä kamppailussa. Pelivalinnaksi muotoutuu 1X.

Rivin hinta: 1,60€

Pelaa rivimme Unibetilla!

Unibet vakio vakiovihjeetcom

Privacy Policy