Supertoton vihjerivi sunnuntai 7. helmikuuta

unibet logo vakiovihjeet

Unibetin Supertoton sunnuntain päärivi on katettu tälläkin viikolla täyteen jännittäviä kohteita kaikista Euroopan huippufutissarjoista. Valioliiga on edustettuna tällä kertaa vain kahden ottelun voimin, mutta La Liga, Bundesliiga, Ligue 1 ja Serie A pursuavat mielenkiintoisia pelikohteita.

Yksittäisen voittajan takuupotti on tällä viikolla hulppeat 135 000 euroa! Peliaika sulkeutuu sunnuntaina kello 15:30.

Kohde 1: Bournemouth vs Arsenal – 2

Valioliigassa neljänneksi pudonnut Arsenal pyrkii palaamaan takaisin voittojen tielle sunnuntain sarjakierroksella. Neljän ottelun tappioputkessa rämpivä lontoolaisryhmä jäi aiemmin tällä viikolla 0-0 pistejakoon Southamptonia vastaan, jonka seurauksena Tykkimiesten ero sarjakärki Leicesteriin kasvoi jo 5 pisteeseen. Lontoolaiset tarvitsevatkin ehdottomasti pisteitä Bournemouth-ottelusta, mikäli joukkue mielii taistella vielä toden teolla mestaruudesta tällä kaudella.

Bournemouthin oma mestaruustaistelu käydään sarjan tyvipäässä. Alkuviikon voitto Crystal Palacesta kasvatti sarjanousijan eron putoamisviivaan jo 7 pisteeseen, joten pahin putoamispeikko on ainakin tällä hetkellä selätetty. Eddie Howen valmentama Bournemouth on pelannut viihdyttävää jalkapalloa tällä kaudella, ja etenkin kotikentällään nuori joukkue pyrkii hyökkäämään rohkeasti. Kauden aiemmassa kohtaamisessa joukkueella ei jäänyt mahdollisuuksia Arsenalin vieraana, kun Tykkimiehet jyräsivät vastustamattomasti 2-0 kotivoittoon. Kotikentällään Bournemouth ei varmasti luovuta täyttä pistepottia helpolla, mutta Arsenalin pistenälkä on hirmuinen. Lontoolaisten loukkaantumishuoletkin ovat jo takanapäin, joten sisuuntunut Arsenal on varmasti vahvoilla tässä ottelussa. Vierasvoittoa kupongille.

Kohde 2: Frosione vs Juventus – 2

Serie A:n jättiläinen Juventus antoi kilpailijoilleen huimasti etumatkaa surkean syyskautensa aikana. Huiman talvivireensä ansiosta Juventus on noussut kuitenkin sarjassa jo toiseksi, vain kahden pisteen päähän Fiorentinasta. Tällä hetkellä Juventus rullaa huimassa 7 ottelun voittoputkessa, ja seura tavoittelee loppukaudella jälleen Scudettoa. Sunnuntaina ”Vanha Rouva” matkustaa häntäpään Frosionen vieraaksi, joka on valahtanut jo 5 pistettä putoamisviivan alapuolelle. Edellisestä kuudesta ottelustaan joukkue on kyennyt voittaamaan vain yhden, seuran visiitti Italian korkeimmalla sarjatasolla taitaakin jäädä yhden kauden mittaiseksi.

Juventuksella sen sijaan kulkee. Alkukaudella yskähdellyt hyökkäyspeli on osoittanut tehokkuutensa viime kuukausina, ja puolustuspeli on ollut aiemmilta kausilta tuttua suorittamista. 23:ssa sarjaottelussaan Juve on päästänyt vain 15 maalia – vähiten kaikista sarjan joukkueista. Juve on ollut lisäksi koko sarjan kovin vierasryhmä, kun se on voittanut 12:sta vierasmatkastaan peräti 8. Sunnuntain ottelun ennakkosuosikista ei ole siis epäselvyyttä, kun Juve tavoittelee tiukasti sarjan piikkipaikkaa. Luotamme huippukuntoisen Juven jyräävän kehnosti esiintyneen Frosionen yli tässä ottelussa. Pelivalintamme on 2.

Kohde 3: AC Milan vs Udinese – 1

Milanolaisjoukkue AC Milan pyrkii jatkamaan mainiota viime aikojen virettään sunnuntain Serie A-kierroksella. Vastaansa milanolaisjätti saa keskikastin Udinesen, joka on valahtanut kehnon vireensä seurauksena jo sijalle 14. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Udinese on kyennyt voittamaan vain yhden. Udinese on kuitenkin kerännyt tällä kaudella hivenen poikkeuksellisesti enemmän pisteitä vieras- kuin kotiotteluistaan, mutta milanolaisten vieraana Udinesella on ollut usein todella hankalaa.

Milanin pelaaminen on ailahdellut rajusti tälläkin kaudella. Hyviä kotiotteluita on seurannut usein surkea vierasmatka, jonka seurauksena joukkueen mestaruushaaveet ovat hautautuneet tälläkin kaudella. Kolmospaikkaakin on matkaa jo 6 pistettä, mikä oikeuttaisi milanolaisille sen himoitseman Mestarien liigan paikan. Kotikentällään Milan on ollut kuitenkin tälläkin kaudella laadukas joukkue, ja hyvä viime aikojen vire tekee siitä selkeän ennakkosuosikin tähän otteluun. Joukkueiden materiaali- ja vireystasot ovat selkeästi kotijoukkueen puolella, mitkä tekevät kohteen pelivalinnasta helpon. Kotivoittoa kupongille.

Kohde 4: Napoli vs Capri – 1

Hienon kauden Serie A:ssa pelannut Napoli on ollut kotiluolassaan San Paolo’lla voittamaton. Eikä ihme, sillä onhan mafiarikosten ryvettämä Napoli yksi hankalimmista vierasluolista koko Euroopassa. 11:sta kotiottelustaan Napoli on voittanut 9 ja pelannut tasan kaksi. Hieno kotivire on siivittänyt Napolin myös Serie A:n piikkipaikalle, ja seura tavoitteleekin tällä kaudella tosissaan ensimmäistä mestaruuttaan sitten vuoden 1987.  Huimaa loppukiriä virittelevä jättiläisseura Juventus hengittää kuitenkin jo kahden pisteen päässä Napolin niskaan, joten löysäilyyn napolilaisilla ei ole varaa kevätkaudellakaan.

Sunnuntaina Napoli isännöi putoamistaisteluun valahtanutta Capria, joka on jäänyt jo 5 pistettä putoamisviivan alapuolelle. Kauden yhdestätoista vierasottelustaan Capri on kyennyt voittamaan vain yhden, ja sunnuntaina se joutuukin toivomaan jo todellista ihmettä, mikäli se mielii napata täyden pistepotin vierasmatkaltaan Napolista. Edellisestä kuudesta ottelustaan Capri on hävinnyt kuitenkin vain yhden, ja seura aikookin taistella keväällä tiukasti sarjapaikkansa puolesta. Napolin vieraana sillä ei pitäisi kuitenkaan olla mahdollisuuksia edes tasapelipisteeseen, niin vahva on Napoli ollut San Paololla. Pelivalintamme on kotivoitto.

Kohde 5: Hamburg vs Köln – X2

Hamburg ja FC Köln mittelevät Bundesliigan keskikastin taistelussa sarjapisteistä. Molemmat joukkueet ovat voittaneet vain yhden edellisestä kuudesta sarjaottelustaan, joten täysi pistepotti maistuisi takuulla molemmille joukkueille. HSV kävi häviämässä viime viikonloppuna Stuttgartin vieraana 2-1, ja Köln tasasi pisteet Wolfsburgin vieraana maalein 1-1.  Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Köln oli vahvempi maalein 1-2, mutta HSV:n kotietu tasoittaa puntteja sunnuntain ottelussa.

HSV:n kotikenttä ei ole ollut varsinaisesti lyömätön linnake, sillä se on kyennyt voittamaan vain kaksi kauden yhdeksästä kotiottelusta. Maaleja se on tehnyt vain 1 maalin ottelukeskiarvolla kotikentällään, ja seuran fanit ovat olleet oikeutetusti tyytymättömiä joukkueen otteisiin tällä kaudella. Köln on vastaavasti ollut kelvollinen vierasjoukkue, ja se on hävinnyt yhdeksästä vierasottelustaan vain kolme. Vedonlyönnin kannalta kohde 5 on hankala, sillä suurta eroa joukkueiden välillä on vaikea tehdä. Molemmille maistuisi tästä ottelusta täysi pistepotti, mutta pistejako tuntuu todennäköisimmältä lopputulokselta. Hivenen alipelattu Köln kelpaa kuitenkin kupongille ristimerkin kaveriksi.

Kohde 6: Betis vs Valencia – 1X2

Alkukaudella pahasti alisuorittanut Valencia lähtee katkaisemaan kuuden ottelun voitotonta putkeaan sunnuntain liigakierroksella. Seuran vetovastuun tammikuussa ottanut Manchester United-legenda Gary Neville ei ole onnistunut kääntämään seuran virettä, vaan joukkueen pistetahti on ollut jopa Nevillen edeltäjää heikompi. Surkeat otteet ovat pudottaneet Valencian sarjassa jo kahdenneksitoista, kauas top 4-sijoituksista. Aiemmin tällä viikolla Valencia putosi myös Espanjan cupista, kun se sai karmaisevan selkäsaunan FC Barcelonan vieraana maalein 7-0. Neville onkin saanut jo kritiikkiä osakseen seuran faneilta, vaikka pääsyylliset löytyvätkin kentältä.

Betis on kolme pistettä Valencian alapuolella neljäntenätoista. Myös Betis on ollut todella heikossa vireessä viime aikoina, ja se tarpoo Valencian tapaan kuuden ottelun voitottomassa putkessa. Syyskaudella Betis kärkkyi tiukasti jopa top 10-sijoituksia, mutta vuoden vaihteen jälkeen joukkueen pelaaminen on ollut todella kehnoa.

Selkeää ennakkosuosikkia tähän otteluun on mahdoton löytää, vaikka Valencia pelaajamateriaalinsa puolesta selkeästi vahvempi joukkue onkin. Umpisurkea vire ei kuitenkaan anna odottaa kovinkaan valoisia otteita sunnuntainkaan sarjakierroksella. Pelaamme tähän kimurantin kohteen tukkoon, sillä epävarmuustekijöitä on turhan paljon.

Kohde 7: Chelsea vs Manchester United – X2

Valioliigan viikonlopun pelivalikoiman ehdoton helmi on Chelsean ja Manchester Unitedin välinen huippujännittävä ottelu. Stamford Bridge on ollut Unitedille todella hankala paikka jo vuosikaudet, mutta tällä kaudella stadionin taika on murtunut jo useampaan otteeseen. Hallitseva mestari Chelsea on ollut koko alkukauden suurin alisuorittaja, ja seuran portugalilaisluotsi Jose Mourinho sai lähteä seuran peräsimestä tammikuussa. Vetovastuun ottanut Guus Hiddink on saanut puhallettua joukkueeseen uutta virtaa, vaikka otteet eivät olekaan vielä vakuuttaneet. Aiemmin tällä viikolla Chelsea jäi 0-0 pistejakoon sarjanousija Watfordin vieraana. Top 4-sijoitukset ovatkin karanneet lontoolaisilta jo aikapäiviä sitten.

Chelsea ei ole kärsinyt vielä tappioita Hiddinkin alaisuudessa, mutta toisaalta joukkueen riesana ovat olleet lukuisat tasapelit. Sarjasijoitukset kohentamiseen Chelsea tarvitseekin täysiä pistepotteja, jota se lähtee metsästämään sunnuntain United-ottelusta. Paljon kritiikkiä osakseen saanut United on osoittanut heräämisen merkkejä kahdessa edellisottelussaan. Aiemmin tällä viikolla kaatui Stoke vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 3-0, ja hollantilaismanageri Louis van Gaal näyttääkin antaneen pelaajilleen lisää vapauksia kentällä. Mikäli United pelaa yhtä vahvasti kuin tiistain Stoke-ottelussa, voi Stamford Bridgen kirous hyvinkin murtua.

Chelsean pelaamisessa on Unitedia enemmän kysymysmerkkejä, mikä tekee vierasjoukkueesta 55% ennakkosuosikin tähän otteluun. Kotijoukkue on vieläpä selkeästi ylipelattu tässä kohteessa, mikä nostaa pelivalintamme suosiollisuutta. Turvataan vierasvoitto kuitenkin vielä tasapelimerkillä.

Kohde 8: Bordeaux vs St. Etienne – 1X

Ranskan pääsarjan alisuorittaja Bordeaux lähtee jatkamaan hyvää nousukuntoaan sunnuntaina. Kovana kotijoukkueena tunnettu Bordeaux isännöi sunnuntain sarjakierroksella sarjavitosta St. Etienne’a, joka on yllättänyt pirteällä alkukaudellaan kaikki arvostelijat. Etienne on ollut Bordeaux’n tapaan väkevä kotijoukkue, mutta vierasmatkoilla joukkueen pistesarake ei ole karttunut aivan toivotulla tavalla. Kahdestatoista vierasottelustaan Etienne on pystynyt voittamaan vain neljä.

Bordeaux on sarjasijoituksestaan (11.) huolimatta Ligue 1´n toiseksi paras vierasjoukkue, heti ylivoimaisen sarjakärki PSG:n jälkeen. Bordeaux on kärsinyt vain kaksi kotitappiota tällä kaudella, ja edellisestä kuudesta ottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa nämä joukkueet jakoivat pisteet loppulukemin 1-1, ja tasaväkinen ottelu on odotusarvona tälläkin kertaa. Pelaajamateriaaleissa joukkueiden välillä ei ole kovinkaan suurta eroa, mutta kotietu voi antaa Bordeaux’lle riittävän etulyöntiaseman tähän otteluun. Kotijoukkue on ollut kuitenkin Ranskan liigan tasapeliherkimpiä joukkueita, joten varmistamme kotivoiton ristimerkillä.

Kohde 9: Hoffenheim vs Darmstadt – X2

Yksi Bundesliiga-kauden suurimmista alisuorittajista on ollut eittämättä Hoffenheim. Joukkueen ennakoitiin tappelevan jopa top 6-sijoituksista, mutta 19 ottelukierroksen jälkeen joukkue löytyy sarjasta vasta sijalta 17, peräti 5 pistettä putoamisviivan heikommalla puolella. Joukkue ei ole selkeästi toipunut kesän menetyksistään, joista pahin oli Robert Firminon siirtyminen Liverpooliin. Joukkueen hyökkäyspeli onkin kärsinyt brassitaiturin lähdöstä, sillä 19:ssa ottelussaan Hoffenheim on kyennyt maalintekoon vain 18 kertaa.

Sunnuntaina Hoffenheim isännöi sarjassa neljäntenätoista olevaa Darmstadtia, joka nousi takaisin Bundesliigaan tälle kaudelle. Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa joukkueet nyhjäsivät 0-0 pistejaon, ja tasatulos ei yllättäisi tälläkään kertaa. Hoffenheim on pystynyt voittamaan – hämmästyttävää kyllä – vain yhden kotiottelun tällä kaudella. Darmstadt on vastaavasti koko sarjan neljänneksi kovin vierailija, kun se on hävinnyt vain 3 kauden yhdeksästä vierasmatkastaan. Tasoero joukkueiden välillä on lähes olematon, mutta Darmstadtin parempi pelivire tekee siitä niukahkon ennakkosuosikin. Tasatulos ei silti yllättäisi, joten pelivalinnaksi muovautuu X2.

Kohde 10: Atalanta vs Empoli – X2

Alavireiset Atalanta ja Empoli kohtaavat sunnuntain Serie A-kierroksella. Vahvan alkukauden pelannut Empoli on sarjassa kuudentena, mutta sen edellisestä voitosta on aikaa jo lähes kuukausi. Atalanta on vastaavasti sarjassa kolmantenatoista ja parhaillaan joukkue tarpoo kuuden ottelun voitottomassa putkessa. Molempien joukkueiden kuntokäyrä näyttääkin vahvasti laskusuuntaiselta.

Kauden aiemmassa kohtaamisesssa Atalanta oli vahvempi maalein 1-0, ja myös sunnuntain kohtaamisesta odotetaan vähämaalista. Empoli on ollut koko Serie A:n neljänneksi paras vierasjoukkue, vaikka se on voittanut vain 5 kauden 12:sta vierasottelusta. Kotietu onkin Serie A:ssa tunnetusti kovaa valuuttaa ja keskikastin ottelut ovat usein hyvinkin tasaväkisiä. Atalantalla on kuitenkin tällä hetkellä todella suuria ongelmia kääntää otteluita edukseen, eikä kotivoiton pelaaminen tunnu järkevältä vaihtoehdolta. Kupongille ruksimmekin merkeiksi X2.

Kohde 11: Celta vs Sevilla – X2

Espanjan La Ligan sunnuntain mielenkiintoisimmassa kamppaillussa ottavat yhteen sarjavitonen Sevilla ja heikosti viime aikoina pelannut Celta. Kotijoukkue oli La Ligan alkukauden positiivisimpia yllättäjiä, ja parhaimmillaan joukkue oli kiinni jopa top 4-sijoituksista. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Celta on voittanut vain yhden, ja se on pudonnut kaksi pistettä Sevillan alapuolelle seitsemänneksi. Sevilla pelasi vastaavasti todella heikon alkukauden, mutta joukkue on virittelemässä upeaa loppukiriä liigassa. Nelospaikka on karannut jo käytännössä tavoittamattomiin, mutta vitospaikka kelpaisi Sevillalle varmasti surkean alkukauden jälkeen.

Sevilla on ollut tälläkin kaudella erinomainen kotijoukkue, mutta vierasmatkoilla joukkueella on ollut jälleen kerran suuria ongelmia. Kauden kymmenestä vierasottelustaan Sevilla ei ole pystynyt voittamaan ainuttakaan, joten joukkue hakee sunnuntaina vasta kauden ensimmäistä täyttä pistepottia vierasmatkoiltaan. Ottelun mielenkiintoa lisää aiemmin tällä viikolla pelattu cup-ottelu, jossa Sevilla oli vahvempi maalein 4-0. Nähtäväksi jää, onko Celta toipunut alkuviikon selkäsaunastaan, vai nappaako Sevilla viikon toisen voittonsa Celtasta. Ottelusta odotetaan kuitenkin huomattavasti tasaväkisempää, sillä Sevillan vieraspelaaminen on ollut kehnoa. Vierasjoukkueen nykyvire on sen verran hyvä, että uskallamme ottaa Sevillan voiton pelikupongille. Turvaamme kohteen vielä tasapelimerkillä.

Kohde 12: Granada vs Real Madrid – 2

Suurseura Real Madrid matkaa sunnuntain La Liga-kierroksella häntäpään Granadan vieraaksi. Granada on sarjassa viimeistä edellisenä, ja seuran sarjapaikka on toden teolla vaarassa. Real Madrid on vastaavasti kohentanut otteitaan managerin vaihdoksen jälkeen. Alkukaudella paljon kritiikkiä osakseen saanut espanjalaisluotsi Rafa Benitez sai lähteä, kun sekä seuran kannattajat että seurajohto olivat tyytymättömiä Benitezin liian kurinalaiseen pelitapaan. Seuralegenda Zinedine Zidane otti joukkueen vetovastuun ainakin loppukauden ajaksi, ja pelaajisto on näyttänyt hivenen vapautuneemmalta kuin Benitezin alaisuudessa.

Granadan puolustuspelaaminen on ollut läpeensä mätää koko alkukauden. Joukkue on kyennyt voittamaan ainoastaan 5 ottelua tällä kaudella, eikä joukkueelta ole syytä odottaa ihmetekoja sunnuntainkaan sarjakierroksella. Realin huippuvaarallinen hyökkäystrio tulee repimään Granadan puolustuslinjan riekaleiksi, eikä tässä kohteessa nähtäne yllätystä. Realilla ei ole enää yksinkertaisesti varaa menettää helppoja sarjapisteitä, sillä sarjakärki Barcelona on repimässä sarjajohtoaan jo liian suureksi. Vierasvoittoa kupongille.

Kohde 13: Roma vs Sampdoria – 1

Serie A:n sarjavitonen Roma hakee kolmatta perättäistä voittoaan liigassa. Viimeinen Mestarien liigan paikka on karannut Romalta jo 4 pisteen päähän, joten se kaipaa todella kipeästi täyttä pistepottia sunnuntain liigakierrokselta. Kotikentällään Roma onkin esiintynyt mallikkaasti, sillä se on kärsinyt vasta yhden tappion kotipyhätössään tällä kaudella. Sunnuntaina Roma isännöi kuudentenatoista majailevaa Sampdoriaa, jonka kausi on ollut hankaluuksien sävyttämä. Edellisestä kuudesta liigaottelustaan Sampdoria on pystynyt voittamaan vain yhden, ja Stadio Olimpicolle joukkue lähtee viiden ottelun voitottomassa putkessa.

Sampdoria on voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista, joten Roma lähtee takuulla sisuuntuneena sunnuntain otteluun. Kotijoukkue tarvitsee ehdottomasti täyden pistepotin tästä ottelusta, jotta sen haaveet kolmospaikasta pysyvät elossa. Luotammekin kotijoukkueen nappaavan ottelusta täydet pisteet.

Kohde 14: Marseille vs PSG – 2

Ranskan ylivoimainen sarjakärki Paris Saint-Germain pyrkii jatkamaan voittoputkeaan sunnuntain Marseille-ottelussa. PSG johtaa sarjaa lähes käsittämättömällä 24 pisteen erolla kakkosjoukkue Monacoon. Ranskan mestaruus on ratkennut jo aikapäiviä sitten, ja loppukaudella PSG pelaa lähinnä ylpeydestään. PSG tavoittelee myös historiallista tappiotonta kautta, sillä pelaamastaan 24:sta liigaottelustaan se ei ole hävinnyt ainuttakaan.

PSG:n sunnuntainen vastus Marseille on sarjassa kahdeksantena, ja tällä hetkellä joukkue rullaa kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Marseillen huolena ovat olleet kuitenkin kehno kotivire sekä lukuisat tasapelit, jotka ovat vieneet seuralta mahdollisuudet top 3-sijoituksiin. PSG on voittanut joukkueiden väliset edelliset 5 kohtaamista ja sunnuntain ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Luotamme viimeisessä kohteessa vierasvoittoon.

Rivin hinta: 19,20€

Pelaa rivi Unibetilla!

Privacy Policy